Entisen valioliigapelaajan Peter Whittinghamin, 35, viime vuoden maaliskuussa tapahtuneesta kuolemasta on paljastunut BBC:n mukaan lisätietoa.

Tutkinnan mukaan Whittingham löi päänsä pudottuaan rappuset alas pubissa – sen jälkeen, kun hän oli käynyt leikkitappelua kavereidensa kanssa. Mies ei enää tullut tajuihinsa ja kuoli sairaalassa 11 päivää myöhemmin.

Kuolemansyyntutkija pitää Whittinghamin kuolemaa tapaturmaisena. Tutkinnassa ilmeni, että keskikenttäpelaaja oli juonut runsaasti alkoholia katsoessaan Walesin ja Englannin välistä rugbyottelua.

Whittingham oli lähtenyt iltapäivällä kolmen aikaan ulos lankonsa ja kaverinsa kanssa, eikä lähtiessään ollut vaimon mukaan syönyt sinä päivänä mitään aamupalan jälkeen. Kohtalokas välikohtaus tapahtui 7. maaliskuuta 2020 puoli kymmenen jälkeen illalla.

Valvontakameroihin tallentui, kuinka Whittingham oli pubin käytävässä ja näytti menettävän tasapainonsa. Lanko Robert Williams löysi Whittinghamin palo-oven rappusten alapäästä ja yritti nostaa tätä.

Lanko muistaa ihmisten halunneen ottaa yhteiskuvia Whittinghamin kanssa illan aikana, mutta hänellä ei ole muistikuvia leikkitappelusta tai Whittinghamin putoamisesta.

– Kävelin hänen luokseen ja ojensin käteni – luullen, että hän vain tarttuisi siihen ja auttaisin hänet takaisin jaloilleen. Katsoessani Peteriä tarkemmin näin, ettei hän liikkunut ja jokin oli vialla, Williams kertasi.

Whittingham edusti uransa aikana Aston Villaa, Burnleytä, Derbyä, Cardiffia ja Blackburnia.