Fulhamin 32-vuotias keskikenttäpelaaja Kevin McDonald paljastaa kärsineensä jo vuosien ajan kroonisesta munuaissairaudesta.

McDonald on edustanut lontoolaisseuraa vuodesta 2016 lähtien. Sairaus diagnosoitiin hänellä 18 vuoden iässä.

– Se on ollut minulla koko urani ajan, ja olen noudattanut lääkärien ohjeita koko urani ajan. Kukaan ei näe jalkapallon tätä puolta. Ihmiset vain näkevät sinut kentällä, ja heillä on mielipiteitä sinusta. Siinä se, McDonald sanoo FFCtv:n haastattelussa.

– Moni ihminen on kysynyt minulta, miksi en pelaa tai miksi en lähde lainalle. Se on asia, jota emme halunneet kertoa julkisesti tähän pisteeseen asti. Se, mitä on tulossa, pitää sanoa nyt. Halusin vain tulla tämän kanssa ulos.

Fulham Football Club

@FulhamFC
We're all behind you, Kev. 🤍

#FFC

McDonald kertoo tienneensä 12 vuoden ajan, että hän tarvitsee munuaissiirron. Hän on nyt päättänyt asettaa terveytensä etusijalle.

– Jalkapallo on peli, mutta me puhumme hengenvaarallisista sairauksista. Minulla on yksi munuainen, joka ei toimi lainkaan, ja toinen, joka toimii nyt noin 10-prosenttisesti.

McDonald sanoo, ettei hänen kroppansa kestä pelaamista 38-vuotiaaksi asti. Hän aikoo kuitenkin palata hoitojen jälkeen kentälle ja pelata 35-vuotiaaksi alasarjoissa.

– En minä mene nyt pelaamaan Valioliigassa. Se on liian nopea sarja minulle – on todennäköisesti aina ollut!

McDonald ei ole mukana Fulhamin 25 pelaajan valioliigaryhmässä. Sen sijaan hän on hankkinut valmennuskokemusta Fulhamin alle 23-vuotiaiden joukkueessa.

Lähde: Daily Star