Arsenal palasi tuttuihin kuvioihin Eurooppa-liigan pudotuspelin avausosassa, ja sai iltapuhteestaan palkinnoksi 1-3 -voiton.

Ottelu pelattiin Georgios Karaiskakis Stadiumilla, eli samassa paikassa jossa Gunners kohtasi edellisen vaiheen avauspelissä Benfican. Isäntäjoukkue Olympiakos taas pudotti lontoolaiset samaisesta kilpailusta viime kaudella.

Martin Ødegaard hukkasi kolmannella peliminuutilla huippupaikan, jonka Thomas Partey ja Kieran Tierney norjalaiselle petasivat. Laukaus keskeltä oli kuitenkin heppoinen, ja painui oikealta ohi.

Real Madrid -lainapelaaja oli jälleen mukana, kun Arsenalin johtomaali oli äärimmäisen lähellä 6. minuutilla. Tällä kertaa Ødegaard siirsi pallon Héctor Bellerínille, jonka keskitys tavoitti Pierre-Emerick Aubameyangin luukulta. Tämän pusku otti kimmokkeen vanhasta tutusta, Sokratis Papastathopoulosista, ja päätyi maalivahti Jose San torjumana ylärimaan.

Olympiakos oli ottelun alun melkoisessa viennissä, varsinkin tilanteissa joissa vieraat nousivat laitapakkiensa kautta.

Arsenal alkoi avauspuolikkaan kuluessa jälleen turhauttaa itseään. Alun täysin ylivoimainen hallinta alkoi lipsua, ja omassa päässä nähtiin tuttuja hasardisyöttöjä. Kuitenkin myös Olympiakosin pakka hajosi, ja tiloja alkoi löytyä.

34. minuutilla Ødegaard pääsi tekemään ensimmäisen Arsenal-maalinsa, maalivahti San suosiollisella avauksella. 22-vuotiaan veto kaukaa oli toki komea, mutta suuntautui suhteellisen keskelle maalia, ja painui portugalilaisen käden kautta verkkoon.

Simpsons Arsenal

@SimpsonsArsenal
Olympiacos’ goalkeeper vs Odegaard

Kreikkalaisryhmä pelasi pakotettuna todella kovaa, ja taklasi myöhässä; Mikel Artetan miehistö sai toivoa pääsevänsa ehjin nahoin kotimatkalle.

Daily Cannon

@DailyCannon
Greek Stoke

Johtoasema ei muuttanut Gunnersin häsläämistä omassa päässä. David Luiz tarjoili omassa boksissa 40. minuutilla avopaikan Georgios Masourasille, jonka veto kuitenkin selkeästi ohi.

Koviin otteisiin vastasi Arsenalin puolelta toppari Gabriel, jonka napautus vastustajan nilkkaan toi myös vierasjoukkueelle varoituksen.

Arsenalin uskomaton itsetuhoisuus nosti taas päänsä

Toisellakaan jaksolla Arsenalilla ei ollut hädän päivää, ennen kuin se itse sellaisen torstaista itselleen teki. 59. minuutilla Youssef El Arabi pääsi ohittamaan Bernd Lenon tilanteesta, jonka saksalainen itse alusti.

Leno avasi puolipitkällä keskelle kohti vastikään kentälle tullutta Dani Ceballosia. Tällä ei ollut juurikaan mahdollisuuksia ottaa palloa haltuun, tai siirtää sitä väljemmille vesille ennen El Arabin syöksyä tilanteeseen. Taululle 1-1.

Vajaat 10 minuuttia tasoituksesta, ja Ceballosin pää pyöri hätääntyneenä jälleen. Olympiakos sai boksin laidoilta pyöritettyä pallon espanjalaisen ohi, yli ja sivuitse, ja ratkoi koko Arsenal-puolustuksen hätätilaan – viimeinen ratkaisu ei riittänyt johto-osumaan.

Kaoottinen toiminta omassa päädyssä sotki Artetan ryhmän pelin myös hyökkäämisen osalta. Siinä missä ottelun alussa jokainen kenttäalue oli täysin hallussa, tuli nyt kiire kaikkialla.

Arsenal oli tekemässä triplavaihtoa, kun vielä kentällä olleet pelaajat antoivat lyhyen kulmapotkun. Se johti Gabrielin iskemään maaliin, jota puskiessaan tämä kuitenki jyräsi samalla Yann M’Vilan. Erotuomari Daniel Siebert kuunteli mitä ilmeisimmin VAR-huoneen arviota tilanteesta aikansa, ja juoksi sitten kentän laidalle – vain antaakseen varoituksen Olympiakos-penkille.

Maali hyväksyttiin, ja vaihdot päästiin tekemään. Ulos Ødegaard, kovia iskuja alusta asti vastaan ottanut Bukayo Saka, sekä Willian. Sisään tulleista Mohamed Elneny ampui hetkeä myöhemmin hurjalla pommilla tilanteeksi 1-3, ja otteluparin ratkaisun jo hyvin lähelle. Laukaus oli todella äärimmäisen hyvä, eikä jättänyt maalivahdille mitään mahdollisuuksia, painuessaan oikean tolpan kautta sisään.

Dan Critchlow

@afcDW
HE ONLY SCORES BANGERS

@afcDW
ELNENNYYYYYYYYY

Avausosan voitto, ja kolme vierasmaalia Arsenalille. Joukkueet kohtaavat toisen kerran ensi viikon torstaina, tuolloin Emiratesilla.