José Mourinho oli pettynyt erotuomari Michael Oliverin toimintaan, kun Tottenham hävisi Arsenalille 1-2-lukemin sunnuntain Pohjois-Lontoon derbyssä (lue lisää).

Ottelun voittomaali syntyi rangaistuspotkusta, jonka Alexandre Lacazette ampui sisään Davinson Sanchezin huolimattoman taklauksen jälkeen. Mourinho ei nähnyt pilkkua aiheellisena ja harmitteli puhuttanutta tuomiota pelin jälkeisessä haastattelusa.

Ennen kuin Mourinholta ehdittiin edes kysyä mitään, letkautti portugalilaisluotsi Sky Sportsin toimittajalle: ”Eivätkö tuomarit anna haastattelua pelin jälkeen? Sepä harmi.”

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

ESPN FC

@ESPNFC
Classic Jose Mourinho.

Tämän jälkeen Mourinho kritisoi joukkueensa ensimmäisen puoliajan esitystä ja Oliverin ratkaisua viheltää Arsenalille rangaistuspotku. Rangaistuspotku oli jokseenkin kyseenalainen, koska Lacazette oli jo epäonnistunut laukauksessaan ennen Sanchezin taklausta.

– Pelasimme todella huonosti ensimmäisellä puoliajalla ja otan siitä myös vastuuta. 1-1-tilanne ei antanut oikeutettua kuvaa avausjaksosta. Puolustimme huonosti, pelistämme puuttui intensiteettiä ja jotkut tärkeät pelaajat piileksivät. Todella huonoa.

[readmore from=Tottenham]

– Toisella puoliajalla pystyimme vain parantamaan ja niin myös teimme. Silti minulle jäi kysymys erotuomari Michael Oliverille – johon on mahdotonta saada vastausta, koska erotuomarit eivät puhu niin kuin me.

– Erotuomareiden työ on välillä vaikeaa. En valittanut rangaistuspotkusta silloin, mutta kun näin uusinnan tabletilta niin se on mitä se on. Jos joku on asiasta eri mieltä [ja pitää pilkkua oikeutettuna], on se ihminen varmaan kausikortin omistava Arsenal-fani. Muuta en hyväksy, koska tilanne oli selkeä.

– Pelaajat väsyvät, valmentajat väsyvät, joten ehkä tuomaritkin väsyvät. Minun historiani Michael Oliverin ja rangaistuspotkujen kanssa on epäonnekas, sekä ajaltani Chelseasta, Manchester Unitedista että Tottenhamista. Toistan: se pilkku oli mielestäni virhe Michael Oliverilta.