West Hamin keskikenttäpelaaja Tomáš Souček oli keskiviikkona ilmiliekeissä, kun Tshekki kaatoi MM-karsintojen avausottelussaan Viron maalein 6-2.

Huimaa kautta pelaava Souček laukoi Viron verkkoon hattutempun, joka syntyi nopeassa tahdissa.

26-vuotias West Ham -tähti aloitti maalinteon 32. peliminuutilla, kun hän puski Jakub Jankton antaman kulmapotkun ohi Viro-vahti Mikhel Aksalun.

43. peliminuutilla Souček teki illan komeimman osumansa, kun hän laukoi reilusta 20 metristä komean maanuoliaisen maalin oikeaan alanurkkaan.

Součekin hattutemppu täydentyi heti toisen jakson alussa, kun hän pääsi puttaamaan pallon tyhjään maaliin Tshekin nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Samalla hänestä tuli ensimmäinen hattutempun MM-karsinnoissa tehnyt tshekkiläispelaaja sitten vuoden 2009 ja Milan Barošin. Uutinen jatkuu upotuksen jälkeen.

OptaJoe

@OptaJoe
3 - Tomas Soucek netted a perfect hat-trick this evening in Czech Republic's 6-2 victory against Estonia and became the first Czech player to score 3+ goals in a World Cup qualifying match since Milan Baros netted four v San Marino in September 2009. Smiles.

Souček oli ennen keskiviikkoa esiintynyt Tshekin maajoukkuepaidassa 30 kertaa ja tehnyt niissä yhteensä neljä maalia, joten keskikenttäpelaaja lähes tuplasi maalimääränsä yhdessä ottelussa.

West Hamin kanssa viime kesänä pysyvän sopimuksen solmineella Součekilla on kulkenut myös Valioliigassa. Puolustava keskikenttäpelaaja on tehnyt kauden aikana huimat yhdeksän maalia ja esiintynyt muutenkin erittäin vahvasti.