Walesin maajoukkuekapteeni, seurajoukkuetasolla Tottenhamia edustava, Gareth Bale on kertonut olevansa valmis ryhtymään sosiaalisen median boikotointiin.

31-vuotiaan Balen mitta täyttyi viikonloppuna, kun hänen maajoukkuetoverinsa, Rabbi Matondon ja Ben Cabangon, sometilit täyttyivät rasistisista viesteistä Walesin ja Meksikon välisen maaottelun jälkeen.

Uutinen jatkuu upotuksen jälkeen.

Dr. Heath LEGEND (sub to my YT)

@MKUltraLegend
I am going out on a limb and saying that approximately 90% of #racism in #football is not from supporters in the #UK - I said it a few months ago, too.

Two example provided.

I think most of it comes from #Brazil #middleast and #asia

#Wales #matondo #soccer #WALMEX #England

Viime viikolla Arsenal-legenda Thierry Henry kuvaili rasismia sosiaalisessa mediassa ”yksilöiden henkiseksi kiduttamiseksi, joka on liian myrkyllistä laiminlyötäväksi” ja poisti kaikki sometilinsä viime aikaisten tapausten seurauksena.

Bale kertoi maanantaina Sky Sportsille olevansa valmis boikottiin, mutta tiedostaa sen, että mukaan tulisi saada suuri joukko vaikutusvaltaisia ihmisiä.

– Olisin valmis boikottiin, jos kaikki tekisivät sen kerralla, ei vain yksi tai kaksi ihmistä, Bale kertoi.

– Jos se olisi kampanja, johon monet urheilijat ja muut sosiaalisen median vaikutusvaltaiset ihmiset osallistuisivat, uskon, että se voisi auttaa.

– Jos näin tapahtuisi, olisin ehdottomasti mukana.

Wales-kippari toivoo myös muutoksia sometilien luomiseen. Balen mukaan tilin vahvistaminen passilla olisi hyvä idea.

– Sosiaalisen median yrityksissä on tapahduttava muutoksia. Esimerkkinä vaikka se, että tilin saamiseksi sinun lähetettävä kuva passista, Bale sanoi.

– Luulen, että se estäisi ihmisiä sanomasta asioita, koska silloin heidät pystyisi jäljittämään ja he joutuisivat vastuuseen teoistaan.

LUE MYÖS: ”Kiusaamista ja yksilöiden henkistä kiduttamista” – Arsenal-legenda Thierry Henry hylkäsi miljoonat seuraajansa kannanottona rasismia vastaan