Arsenalin hyökkääjä Folarin Balogun on jäämässä seuraan kuukausia jatkuneista siirtohuhuista huolimatta.

Siirtoihin erikoistunut toimittaja Fabrizio Romano kertoi keskiviikkona Twitter-tilillään, että Balogun, 19, on solminut Tykkimiesten kanssa kesään 2025 ulottuvan jatkosopimuksen. Nuorukaisen vanha diili olisi päättynyt tämän kauden jälkeen.

Romanon mukaan Balogunille tehtiin yli 15 tarjousta, joista saksalaisen Bayer Leverkusenin oli rahakkain. Arsenalin tekninen johtaja Edú Gaspar ja manageri Mikel Arteta onnistuivat kuitenkin vakuuttamaan Balogunin Lontooseen jäämisestä.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Folarin Balogun has signed his new contract with Arsenal until June 2025, done and completed.

He received more than 15 proposals to sign as a free agent - Bayer Leverkusen made the biggest one. Edu Gaspar and Arteta convinced Balogun to stay and sign a new contract. ⚪️🔴 #AFC

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Folarin Balogun is gonna turn down an important contract bid from Bayer Leverkusen to stay at Arsenal. RB Leipzig have never been in the race.

Balogun is now set to sign a new contract with Arsenal until 2025, the agreement is ‘imminentm as @David_Ornstein reported ⚪️🔴 #AFC

Arsenal ei ole vielä vahvistanut Balogunin jatkosopimusta, mutta Arteta antoi ymmärtää, että se on vain ajan kysymys.

– Me virallistamme sen, kun se on virallista ja kaikki on valmiina. Mutta kuten aiemminkin sanoin, olen aina uskonut, että hän haluaa jäädä tänne. Me haluamme hänen jäävän tänne. Olemme todella lähellä [yhteisymmärrystä], sanoi espanjalaismanageri Goalin mukaan.

Artetalta kysyttiin, mikä on ollut Arsenalin neuvottelutaktiikka Balogunin kanssa.

– Ensinnäkin minä olen vain koittanut ymmärtää, miksi hän ajautui siihen pisteeseen, että hän todella harkitsi lähtevänsä täältä, kun ottaa huomioon sen, että hän on kasvanut täällä ja tunteet, joita hänellä on tätä seuraa kohtaan.

– Kun saimme käsityksen hänen kannastaan, yritimme selittää, mitä me haluamme, kuinka paljon ja miten hän tulee olemaan osa projektiamme.

Espanjalaisluotsilta udeltiin, mikä Balogunin rooli sitten tulee olemaan.

– Ensin hänen on tehtävä sopimus. Me etenemme askel askeleelta, kunhan olemme kiinnittäneet hänet ja kerromme sitten teille (lehdistölle ja kannattajille), mitä me teemme.

Balogun on edustanut Arsenalia yhtäjaksoisesti kahdeksanvuotiaasta lähtien ja pelannut seuran edustusjoukkueessa viisi ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä kaksi maalia ja syöttänyt yhden.