Ex-huippujalkapalloilija Rafael van der Vaartin mukaan Hakim Ziyechin tulisi olla nokkimisjärjestyksessä Timo Wernerin edellä Chelseassa.

Ziyech ja Werner siirtyivät kumpikin täksi kaudeksi Chelseaan eikä kumpikaan ole debyyttikaudellaan pystynyt parhaimpaansa. Werner on siitä huolimatta saanut runsaasti vastuuta, Ziyech selvästi vähemmän.

Tottenhamia vuosina 2010-12 edustanut van der Vaart haluaisi nähdä Ziyechin muodostavan Chelsean hyökkäystrion yhdessä Olivier Giroudin ja Mason Mountin kanssa. Van der Vaart jättäisi Wernerin penkille, koska hän pitää saksalaishyökkääjää ”sokeana hevosena”.

– Ziyech on Chelsean paras vaihtoehto (hyökkäyspäähän). Hän pystyy aina huolehtimaan hyökkääjästä ja Giroud tarvitsee hänen kaltaisiaan kavereita. Mount pelaa täsmälleen samalla tavalla, joten siksi valitsen hänetkin, van der Vaart kertoi Ziggo Sportille.

[readmore from=Timo-Werner]

– Timo Werner on erittäin nopea ja ehkä hän tuo jotain hyvää vieraspeleihin, kun Chelsea on paineen alla. Mutta kaikki mitä hän tekee on laittaa pää alas ja juosta, mikä ei johda mihinkään.

– Mount on loistava jalkapalloilija ja mielestäni hän voi tulla vielä paremmaksi, kun hän saa jonkin verran voimaa, mutta Werner on kuin sokea hevonen. Hän osoitti Saksassa pelatessaan millainen hän on – ja hänen on tehtävä se nyt uudelleen.

Viime kesänä 45 miljoonalla punnalla Chelseaan siirtynyt Werner on pelannut tällä kaudella 41 ottelua ja tehnyt vain kymmenen maalia. Viime kaudella hän teki RB Leipzigissä 34 maalia 45 ottelussa.