Everton ja Tottenham jakoivat pisteet perjantain ainoassa valioliigaottelussa, kun kamppailu Goodison Parkilla päättyi 2-2-tasapeliin.

Maaleja oltiin tehty näissä peleissä tätä ennen, eikä ilman jääty tälläkään kertaa.

22 - The last four meetings between Everton and Tottenham at Goodison Park in all competitions have produced 22 goals (8 for Everton, 14 for Spurs), with the Toffees winning 5-4 in an FA Cup game earlier this season. Exciting.

Carlo Ancelotti toivotti kaksi avainpelaajaa takaisin peliin, kun maalille asettui Jordan Pickford, ja keskikentällä paikkansa otti Allan. Myös James Rodriguez aloitti ottelun, samoin kuin Tottenhamin varmasti motivoima Arsenal-kasvatti Alex Iwobi.

Everton

@Everton
🔵 𝐓𝐄𝐀𝐌 𝐍𝐄𝐖𝐒! 🔵

Your Everton team to face Spurs...

#EVETOT

Vieraitten Pierre-Emile Höjbjerg nappasi keltaisen kortin jo kuuden minuutin pelin jälkeen, Gylfi Sigurdssoniin kohdistuneesta takavyöotteesta. Tanskalaisen pelityylin tuntien näin varhainen varoitus oli Spursille kaikkea muuta kuin hyvä asia.

Ensimmäiseen varttiin mahtui muutama tiukka yhteentörmäys, mutta ei ainuttakaan varsinaista maalipaikkaa.

Tanguy Ndombélé haki maksimaalista hyötyä tilanteesta, jossa Ben Godfreyn kädet nousivat normaalia korkemmalle kulmassa. Hidastusten mukaan entinen Norwich-peluri työnsi ranskalaista kuitenkin korkeintaan rinnasta, tämän näyttävästi pitelemän kurkun sijasta – ei varoitusta.

Ndombélé sai kuitenkin pian hankittua Everton-pelaajalle varoituksen, Tom Daviesin taklattua tätä selkeästi myöhässä. Pian tämän katkon jälkeen lähestyttiin ensi kertaa maalintekoa, Richarlisonin toimesta. Takakulmaan tarkoitettu matala veto ei yllättänyt Hugo Llorisia.

25 minuutin jälkeen Tottenham sai ensi kertaa useamman syötön ketjun isäntien boksin kulmille. Mason Holgaten liukastimisen seurauksena täysin vapaaksi jäänyt Harry Kane iski pelitapahtumien vastaisesti pallon vasempaan alakulmaan.

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
27 - There was 𝐧𝐨 𝐰𝐚𝐲 he was missing from there.

@TanguyNdombele centres from the left and @HKane is there to smash home from close range.

🔵 #EFC 0-1 #THFC ⚪️

HARRRRYYYYY

Nelisen minuuttia myöhemmin Rodriguez kaatui boksissa, Sergio Reguilonin juostua tämän selkään. Pallo pilkulle, Sigurdssonin veto oikealle alas, 1-1.

Everton

@Everton
Cool as you like from the spot, Sigurdsson puts us back level! 🙌

It was great play by Keane to send Gylfi down the left and his centre was met by James, who was fouled from behind.

COYB! 🔵

Everton

@Everton
YES, GYLFI!!!

🔵 1-1 ⚪️ #EVETOT

Kolumbialainen näytti uusintakuvien perusteella olleen kaatumassa jo ennen puolustajan osumaan selkäänsä. Reguilonin vauhti tilanteessa riitti tuomion pysymiseen myös VAR-tarkastelun jälkeen.

Rodriguez sai mainion, puolittaisen läpisyötön Sigurdssonilta 38. minuutilla, ja pääsi yrittämään johto-osumaa läheltä; Lloris reagoi nopeasti ja esti maalin.

Tauolle tasatilanteessa, Evertonin vietyä avauspuolikkaan tilastojen valossa nimiinsä.

Ratkaisua ei löydetty

Toinen puolisko alkoi Tottenhamin painostusjaksolla. Son Heung-Min pelasi itsensä tekopaikkaan 50. minuutin jälkeen ohittamalla Michael Keanen boksissa yllättävänkin helposti. Pickford ehti etutolpalle vastaan.

Sinisetkin pääsivät välillä hyökkäämään, mutta vieraitten yritys jatkui energisempänä. Toby Alderweireld puski pallon kulmapotkutilanteessa Everton-maalin tolppaan.

Tunnin täyttyessä Richarlison ohitti vapaasta paikasta Llorisin – paitsioasemasta.

Ensimmäisen vaihdon ottelussa teki Ancelotti; Seamus Coleman otti kentällä Iwobin paikan 61. minuutilla.

Irlantilainen ei ehtinyt olla kentällä edes puolta minuuttia, ennen kuin tarjoili huippusyötön Sigurdssonille – islantilaiselle pein toinen maali, tilanteeksi 2-1.

BBC Sport

@BBCSport
GOAL!

A second for Gylfi Sigurdsson and it's a beauty!

A cushioned volley from the edge of the area and Hugo Lloris can't get anywhere near it.

Everton 2-1 Tottenham

Listen on @5liveSport & live updates ⤵

#bbcfootball #EVETOT

Kauniisti ja nopeasti rakenneltu maali herätti myös José Mourinhon vaihtoihin. Kentältä ulos Reguilon, tilalle Lucas Moura. Samalla myös Nombélé jätti kentän, jolle sisään puolestaan juoksi Érik Lamela.

Alle 10 minuuttia Sigurdssonin toisesta, myös Kane tuplasi illan saldonsa. Holgate ja Keane hölmöilivät kunnolla omalla luukullaan, ja Spurs-tykki sai aivan liian vapaan paikan siirtää pallon sisään, 2-2.

Pari minuuttia tästä, ja Toffees-puolustuksessa oli jälleen hämminkiä. Nyt Kanen pusku oikean tolpan kautta päädystä ulos.

84. minuutilla Rodriguez syötti juuri kentälle tulleen Josh Kingin maalintekopaikkaan, Lloris teki jalkatorjunnan – pallo kimposi Richarlisonille, joka laukoi yli tyhjänä ammottaneen maalin.

Aivan lisäajan lopulla Kane väänsi nilkkansa kulmapotkutilanteessa, ja nilkutti ulos.