Sunnuntaina kuullut, uusimmat suunnitelmat europpalaisesta superliigasta, saivat liitot eri puolilla maanosaa kriisikokouksiin. Alkuillasta UEFA:n sivustolla julkaistiin näiden tahojen yhteinen kannanotto asiaan.

– UEFA, English Football Association ja Valioliiga, Royal Spanish Football Federation (RFEF) ja LaLiga, sekä Italian Football Federation (FIGC) ja Lega Serie A ovat saaneet tiedon joidenkin englantilaisten, espanjalaisten ja italialaisten seurojen suunnittelevan ilmoitusta sujetusta sarjastaa, niin kutsutusta superliigasta.

– Mikäli näin tapahtuu (ilmoitus tehdään), haluamme painottaa, että kaikki allamme toimivat järjestöt sekä FIFA ovat yhtenä rintamana, pyrkiessään estämään näiden kyynisten suunnitelmien toteutumisen.

– Harkitsemme kaikkien käytettävissämme olevien, urheilullisten ja lainopillisten, keinojen käyttämistä näiden suunnitelmien toteutumisen estämiseksi.

Merkittävin, ja epäilemättä suurta kannatusta saava, kulma lausunnossa oli seuraava.

– Jalkapallon tulee perustua avoimeen kilpailuun, urheilullisin meriitein. Muu ei ole mahdollista.

Sanktioita nostetaan lausunnossa esiin.

– Kuten aiemmin on FIFAn ja kuuden liiton taholta kerrottu, tulevat suunnitelmaan liittyvät seurat kohtaamaan seuraamuksia. Niiden pelaajat tullaan sulkemaan pois kotimaittensa, Euroopan tai koko maailman tasoilla pelattavista kilpailuista. Lisäksi näiden seurojen pelaajien oikeus edustaa maajoukkueitaan, tullaan eväämään.

– Kiitämme niitä seuroja, etenkin Ranskassa ja Saksassa, jotka ovat kieltäytyneet liittymästä näihin suunnitelmiin. Kutsumme kaikki jalkapalloa rakastavat tahot, kannattajat ja poliitikot liittymään taisteluumme näitä suunnitelmia vastaan. Tämä muutamien tahojen oman edun tavoittelu on jatkunut jo liian pitkään. Nyt riittää.