Manchester Cityn keskikenttäpelaaja İlkay Gündoğan on kritisoinut rajusti Mestarien liigan uudistuksia, jotka julkaistiin aiemmin tällä viikolla.

UEFA tiedotti maanantaina, että kaudesta 2024-25 lähtien Mestarien liigassa tulee pelaamaan 36 joukkuetta, ja alkulohkojen sijaan pelataan yhdessä suuressa liigassa.

Jokainen Mestarien liigaan osallistuva joukkue pelaa vähintään kymmenen ottelua – viisi kotona ja viisi vieraissa. Liigan kahdeksan parasta etenee suoraan pudotuspelivaiheeseen. Sijoille 9–24 sijoittuneet joukkueet pelaavat kaksivaiheiset pudotuspelit ja näistä voittajat selviävät neljännesvälieriin.

[readmore from=Euroopan-Superliiga]

Valioliigan seuroilla on jo ennestään erittäin kova otteluruuhka läpi kauden. Mestarien liigan uudistuksen myötä jokaisen siihen osallistuvan joukkueen ottelumäärä tulee kasvamaan neljällä. Gündoğan on pöyristynyt muutoksista.

Kun kaikki Superliiga-jutut ovat meneillään… voimmeko puhua myös uudesta Mestarien liigan formaatista? Yhä enemmän ja enemmän pelejä, eikö kukaan ajattele meitä pelaajia? Uusi UCL-formaatti on vain pienempi paha verrattuna Superliigaan, Cityn tähtipelaaja twiittasi torstai-iltana.

– Nykyinen UCL-formaatti toimii erinomaisesti, ja siksi se on maailman suosituin seurakilpailu – meille pelaajille ja faneille.

Gündoğanin twiitit näet alla olevasta upotuksesta.

Ilkay Gündogan

@IlkayGuendogan

Ilkay Gündogan

@IlkayGuendogan
With all the Super League stuff going on... can we please also speak about the new Champions League format? More and more and more games, is no one thinking about us players?
The new UCL format is just the lesser of the two evils in comparison to the Super League...
The UCL format right now works great and that is why it's the most popular club competition in the world - for us players and for the fans.