Real Madridin presidentti Florentino Pérez on väittänyt, että yksi Euroopan Superliigaan alustavasti osallistuneista englantilaisseuroista ”tartutti” muut projektiin liittyneet osapuolet mielikiinnon puutteellaan, mikä lopulta johti hankkeen romahtamiseen.

Arsenal, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea ja Tottenham tiedottivat kaikki myöhään tiistai-iltana, että he vetäytyisivät Euroopan Superliigasta kannattajien, sponsorien, hallituksen ja lukuisten muiden tahojen jyrkän vastustuksen seurauksena.

Pérez, joka otti ohjat Euroopan Superliigasta, ei suostunut nimeämään sitä Valioliigan jättiseuraa, jonka aloitteesta dominot lähtivät lopulta kaatumaan. 74-vuotias espanjalaismies on kuitenkin huomauttanut kaikkien englantilaisseurojen rikkoneen ”sitovaa sopimusta” haluessaan erota turnauksesta vain kaksi päivää liittymisen jälkeen.

LUE MYÖS: Superliiga-karkureille pistevähennyksiä? – Sky: Valioliigan muut seurat kokoustavat pian mahdollisista rangaistuksista

– Englantilaisryhmän joukossa oli yksi seura, jolla ei ollut niin merkittävää kiinnostusta projektia kohtaan, mikä tartutti muut, totesi Pérez El Largueron laajassa haastattelussa torstain vastaisena iltana.

– Se seura, jonka nimeä en aio sanoa ääneen, allekirjoitti sitovan sopimuksen. Olen vakuuttunut, että jos tämä projekti ei toteudu, tulee toinen projekti toteutumaan.

– Olen surullinen ja pettynyt. Olemme tehneet vuosia töitä tämän eteen ja miettineet, miten voimme parantaa asioita niin jalkapallon kuin talouden näkökulmasta.

– Kansalliset sarjat ovat pyhiä, mutta me voimme muuttaa keskellä viikkoa pelattavia otteluita. Mestarien liiga on vanhentunut. Se on kiinnostava vasta puolivälieristä eteenpäin.

KATSO MYÖS: Liverpoolin omistaja otti täyden vastuun Superliiga-raivosta – ”Olen pettänyt teidät”

[readmore from=Euroopan-Superliiga]

Pérez vihjasi, että valioliigaseurojen sopimusrikkomukset voisivat johtaa jonkinlaisiin rangaistuksiin, joiden yksityiskohdista Real Madridin pomo ei kuitenkaan osannut tarkemmin sanoa.

– Sopimukset olivat sitovia. Kun seura on suostunut lailliseen sopimukseen, ei siitä noin vain lähdetä, jatkoi Pérez.

– Nämä sopimukset kuuluvat vakaville ihmisille. Liikemiehille, jotka tuntevat tämän maailman. Ensimmäinen asia, jonka sovimme, oli pysähtyä ja selittää projekti muille kuten meidän olisi pitänyt tehdä.