Englannin Mestaruussarjassa todistettiin keskiviikkoiltana todellista jalkapallodraamaa, kun 38-vuotias englantilaisikoni Adebayo Akinfenwa piti Wycombe Wanderersin säilymishaaveet elossa lisäajan voittomaalilla.

Täksi kaudeksi Mestaruussarjaan noussut Wycombe on sarjataulukon pohjalla ja mahdollisuudet putoamisen välttämiselle ovat varsin pienet.

Keskiviikon dramaattisen Bristol City -voiton ansiosta toivo säilymisestä kuitenkin elää, sillä eroa putoamisviivan paremmalla puolella majailevaan Derby Countyyn on nyt vain kuusi pistettä.

Ottelu Wycomben ja Bristol Cityn välillä oli vielä 1-1-tasatilanteessa, kun 90 minuuttia pelikellossa tuli täyteen.

Lisäajan toisella minuutilla kentän toiseen päähän noussut Wycombe-maalivahti David Stockdale hankki joukkueellen kuitenkin sensaatiomaisesti rangaistuspotkun, jonka Akinfenwa upotti kylmänviileästi sisään.

– Alexa, näytä minulle kuva, joka kiteyttää putoamistaistelun hulluuden. Tätä ei ”putoamisvapaassa” Superliigassa saisi, kuittaili Wycombe Twitterissä ottelun jälkeen.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Wycombe Wanderers

@wwfcofficial
Alexa, show me a photo that sums up the madness of a survival battle.

Don't get these moments in a relegation-free "super" league.

Wycombe Wanderers

@wwfcofficial
A superstar at both ends of the pitch!

Pinpoint, @stockogk1313.

#WYCvBRC

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

David Stockdale

@stockogk1313
What a night... my guy @daRealAkinfenwa .
We keep moving love this squad. Fight and never say die attitude. @wwfcofficial 💙 oh and an assist big man

Kaiken kukkuraksi maali Mestaruussarjassa oli Akinfenwan ensimmäinen koskaan. Ottelu jälkeen Englannin ikoninen alasarjajyrä kertoi, miten paljon osuma hänelle merkitsi.

[readmore from=Adebayo-Akinfenwa]

– Tämän maalin tekeminen vei minulta melkein kaksi kokonaista vuosikymmentä, iloitsi Akinfenwa, ennen kuin Stockdale keskeytti haastattelun hassuttelullaan.

– En todellakaan kuvitellut kokevani tällaista tunnetta enää 38 vuoden, melkein 39 vuoden ikäisenä. Tunnetta, jolloin kaikki olivat iloisia puolestani. Se oli euforninen tunne. Tuntui siltä, kuin paikalla olisi ollut kannattajia, kun pojat ryntäsivät mukaan juhlimaan.

– Kun menin pukukoppiin, he taputtivat minulle kuin olisin ollut jokin 19-vuotias poika tekemässä debyyttiäni, mutta olen aikuinen mies! Se kertoo kuitenkin siitä, miten hieno ryhmä meillä on. Toivo [säilymisestämme] elää.

Jos alla oleva videoupotus ei näy, klikkaa tästä.

Wycombe Wanderers

@wwfcofficial
One of football's greatest ever characters.

And he's got his @SkyBetChamp goal.

Wycombe loves you, @daRealAkinfenwa.

#WYCvBRC

Jos alla oleva videoupotus ei näy, klikkaa tästä.

Wycombe Wanderers

@wwfcofficial
Look at what that goal meant to him.

To Blooms.

To the gaffer!

Reply with your love, respect and appreciation for @daRealAkinfenwa.