Superliiga julkaisi mahtipontiset suunnitelmansa viime viikon sunnuntaina.

Superliiga pysyi hengissä vain muutaman päivän ajan, sillä keskiviikkoon mennessä valtaosa seuroista oli jättänyt sarjan taakseen. Juventus, Barcelona ja Real Madrid ovat tällä hetkellä Superliigan ainoat osallistujat.

Englantilaisseurat lähtivät Superliigasta ensimmäisenä. Arsenal oli yksi alun perin sarjaan osallistuneista seuroista. Arsenalin kannattajat järjestivät merkittäviä protesteja seurajohtoa vastaan kotistadioninsa läheisyydessä.

Arsenal-legenda Thierry Henry käväisi Telegraphin haastateltavana. Henry paljasti, ettei kykene tunnistamaan seuraa omakseen, vaikka onkin Arsenalin pitkäaikainen kannattaja.

– Arsenal kuuluu kannattajilleen. Rakastan Arsenalia ja kannatan tätä seuraa kuolemaani saakka, mutta tällä hetkellä en tunnista seuraa omakseni. En ymmärrä, miksi he yrittivät liittyä suljettuun sarjaan. Seurajohto on johtanut seuraa kuin yhtiötä. Ehkä he eivät ymmärrä jalkapallon perusarvoja tai sitten raha oli liian suuri houkutin, Henry päivitteli.

– Joka tapauksessa seurajohto teki suuren virheen. Muiden ihmisten tapaan myös minä olin shokissa, enkä voinut uskoa sitä. Se, mitä äsken tapahtui, sai minut tajuamaan, että tämä on kannattajien seura. Olen ylpeä siitä, mitä kannattajat saivat aikaan. Ei ainoastaan Arsenalin, vaan kaikkien seurojen kannattajat. Lopputulos oli jalkapallon voitto.

Henry ymmärsi täysin, miksi kannattajat protestoivat seurajohtoa vastaan.

– Loppupeleissä kannattajat päättävät aina. Se nähtiin Superliigan kanssa. Kannattajia on kuunneltava ja voin ymmärtää sen, miksi he protestoivat. Superliiga kuopattiin kannattajien takia.