David Luizin tulevaisuus Arsenalissa on hämärän peitossa, sillä hänen sopimuksensa on päättymässä, eikä neuvotteluja uudesta diilistä ole aloitettu, kertoo Evening Standard.

Brasilialaistoppari on ollut tällä kaudella vakionimi Arsenalin avauksessa kunnossa ollessaan. Hän on ollut muutaman viime viikon sivussa tositoimista kärsittyään polvivamman, joka vaati leikkaushoitoa, mutta Luiz, 34, on jo palannut Tykkimiesten harjoituksiin.

Luizin ensimmäinen kausi Arsenalissa sujui vähintäänkin ailahdellen. Hän siirtyi Arsenaliin kesällä 2019 Chelseasta, mutta hänen arveltiin lähtevän Arsenalista jo viime kauden jälkeen, sillä monet kyseenalaistivat, onko hänen korkea palkkatasonsa linjassa hänen peliesitystensä kanssa.

Brassipuolustaja sai runsaasti kritiikkiä viime kauden loppupuolella etenkin ottelustaan Manchester Cityä vastaan, kun hän tuli vaihdosta sisään ja aiheutti kaksi vastustajan maalia. Jälkimmäisessä osumassa hän sai punaisen kortin rikkeestään, josta Manchester Citylle vihellettiin pilkku. City voitti ottelun 3-0. Arsenal antoi kuitenkin Luizille uuden, yhden kauden, sopimuksen.

Evening Standardin mukaan Arsenal on aikeissa neuvotella usean pelaajan kanssa heidän jatkosuunnitelmistaan. Luiz ei hätäile tilanteestaan, ja hänellä on useita vaihtoehtoja tulevaisuutensa varalle.

Aiemmin Luiz on kertonut, että hän haluaisi ryhtyä valmentajaksi pelaajauransa päätyttyä. Hän on myös sanonut, että haluaisi vielä palata entiseen seuraansa Benficaan ennen kuin ripustaa nappulakengät naulaan.