Suoratoistopalvelu Spotifystä yhdeksän prosenttia omistava ruotsalaismiljardööri Daniel Ek käyttää Twitterissä nimimerkkiä ”edlsjäl” – tulisielu. Kuin nimimerkkiä oikeuttaakseen Spotifyn perustaja, edelleen sen toimitusjohtajana toimiva 38-vuotias kertoo ylläpitävänsä aikeita ostaa Arsenal.

Arsenalin nykyisen osakekannan kokonaan omistava, Walmart-sukuun avioliittonsa kautta päätyneen amerikkalaispohatta Stan Kroenken KSE-yhtiö ilmoitti hiljattain, ettei sillä ole minkäänlaisia aikeita myydä seuraa. Ek ei silti aio luovuttaa, vaan jatkaa suunnitelmaansa ostaa Kroenken mukaan yli kahden miljardin arvoinen seura. Ruotsalaisen aikeet kaikessa romanttisuudessaan herättävät luonnollisesti toivoa Arsenal-kannattjissa.

– Olen kannattanut Arsenalia kahdeksanvuotiaasta saakka. Rakastan seuran historiaa, sen pelaajia, sekä tietysti kannattajia, Ek sanoi CNBC:lle.

– Näiden syiden vuoksi näen, että minulla olisi mahdollisuus tuoda seuraan visio, ja palauttaa se loistonsa päiviin.

Ruotsalainen todella tietää, mistä naruista nyt kuuluu vetää – olipa sillä sitten mitään merkitystä lähinnä vain rahan kieltä ymmärtävän Kroenken perheen taholla tai ei.

– Haluan osallistaa kannattajat jälleen, palauttaa luottamuksen seuran ja heidän välilleen. Olen siis aikeissani hyvin tosissani. Olen varmistanut varat hankintaan, ja haluan tuoda pöytään hyvin houkuttelevan tarjouksen. Toivon, että nykyiset omistajat ovat valmiita kuuntelemaan minua.

The Guardianin mukaan Ek ei ole aikeissaan ensimmäistä kertaa, vaan on pyrkinyt Arsenalin ostamiseen jo aiemmin, tullen kuitenkin torjutuksi jo varhaisessa vaiheessa. Nytkään asioiden ei odoteta tapahtuvan käden käänteessä.

– Olen ollut kannattaja 30 vuotta, enkä todellakaan odottanut tämän käyvän yhdessä yössä. Olen valmistautunut pitkään matkaan.

Spotify on lähes koko toiminnassa olonsa ajan tuottanut tappiota, siitä huolimatta että sen musiikin tekijöille maksamia korvauksia pidetään naurettavan alhaisina. Ekin oman varallisuuden arvioidaan silti olevan tätä nykyä neljän miljardin euron tuntumassa.

Valioliiga näkyy V Sportin kanavilla ja Viaplayssa.