Southamptonin keskuspuolustajan Jannik Vestergaardin saama punainen kortti on kumottu seuran valituksen myötä.

Tanskalaistoppari katseli punaista viime perjantaina sarjaottelussa Leicesteriä vastaan, kun hän kaatoi alimpana puolustajana Jamie Vardyn. Tuomaristo katsoi videotarkistuksen jälkeen, että Vestargaard vei Vardylta selvän maalintekopaikan. Southampton pelasi yli 80 minuuttia vajaalla, mutta ottelu päättyi 1-1-tasapeliin.

Saintsin manageri Ralph Hasenhüttl kiehui pelin jälkeen tuomiosta.

– Virallinen selitys oli selkeän maalipaikan vieminen. Maalivahti oli lähellä palloa, hän olisi voinut saada sen. Minusta hän (Vardy) ei olisi ikinä saanut palloa. Tämä selitys on yksinkertaisesti väärä.

– Videotuomari Jon Moss on nähnyt sen, ja hänen mielestään se oli punaisen paikka, vaikka Vardylla ei ikinä ollut palloa. Selkeän maalipaikan vieminen on perustelu, johon minä en voi yhtyä.

Pelikiellon kumoamisen myötä Vestergaard on Southamptonin käytettävissä jo tulevana lauantaina Liverpoolia vastaan. Hän on pelannut tällä kaudella 27 ottelua, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.

Viime viikolla myös West Hamin Fabián Balbuenan punainen kortti peruttiin seuran valituksen myötä. Paraguaylaispuolustaja purki pallon pois omalta kenttäpuoliskoltaan, ja hänen jalkansa osui liikkeen jatkuessa napit edellä Chelsean Ben Chilwellin pohkeeseen.

Southampton FC

@SouthamptonFC
#SaintsFC has successfully appealed the red card shown to @JVestergaard7 against #LCFC last week: