Sam Allardycen luotsaaman West Bromin putoaminen sarjaporrasta alemmas sinetöityi sunnuntai-iltana, kun se hävisi Emiratesilla Arsenalille maalein 3-1.

West Bromin visiitti pääsarjatasolla jäi lyhyeksi, sillä se nousi sinne vasta täksi kaudeksi. Viime vuosien aikana ”hissijoukkueen” maineen saaneelle seuralle putoaminen oli jo 11 kerta, ainoastaan Birmingham (12) on pudonnut pääsarjatasolta useammin.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

OptaJoe

@OptaJoe
11 - Only Birmingham City (12) have suffered more top-flight relegations than West Brom (11), whilst their manager Sam Allardyce has been relegated from the Premier League for the very first time, having managed in 17 different seasons in the competition. Curtains.

66-vuotias Allardyce on luotsannut kahdeksaa eri seuraa 17 kauden aikana Valioliigassa, mutta putoaminen oli hänen valmentajauran ensimmäinen. Big Samia on aiemmin pidetty valmentajana, joka onnistuu keinolla milllä hyvänsä pitämään joukkueensa sarjassa, mutta nyt hänen taikansa murtui.

Allardyce hyppäsi West Bromin peräsimeen joulukuussa ja solmi tuolloin kesään 2022 asti ulottuvan sopimuksen. Kokenut englantilaisluotsi ei kuitenkaan välttämättä jatka seurassa kuluvan kauden jälkeen.

– En aio vastata kysymykseen siitä, pysynkö vai lähdenkö, joten sen kysyminen on vain ajanhukkaa, Allardyce sanoi putoamisen varmistuttua.

On liian aikaista harkita sitä tai puhua siitä. Nyt kyse on pettymyksestä.

– Pidämme nyt muutaman vapaapäivän jonka jälkeen alamme valmistautumaan Liverpoolia vastaan.

– Tärkeintä minulle ja pelaajille on antaa kaikki mitä meillä on. Yrittää loppuun asti ja päättää kausi ylpeänä omaan esitykseen ja omaan ammattitaitoon.

West Brom kohtaa loppukauden aikana vielä Liverpoolin ja West Hamin kotikentällään sekä päätöskierroksella Leedsin vieraissa.