Spotifyn perustaja ja toimitusjohtaja Daniel Ek on vahvistanut, että hän yritti saada Arsenalin omistukseensa aiemmin tällä viikolla. Ruotsalaismijardöörin tarjousta ei kuitenkaan hyväksytty.

Arsenalia kannattava Ek kertoi olevansa kiinnostunut lontoolaisseuran ostamisesta huhtikuussa, kun Euroopan Superliiga -fiaskoa seuranneet joukkoprotestit puhkesivat kukkaan.

[readmore from=Daniel-Ek]

Vallankaappaussunnitelmien kadottua hetkeksi otsikoista Ek päätti kiistää väitteet, joiden mukaan hän ei olisi sanojensa mittainen mies, ja vahvisti tehneensä Arsenalista todellisen tarjouksen, joka piti sisällään seuraavat muutokset.

– Tällä viikolla Josh Kroenkelle ja hänen pankkiireilleen tehtiin tarjous, joka olisi taannut Arsenalin kannattajille osan seuran omistajuudesta, edustuksen seurajohdosta sekä kultaisen osakkeen (eräänlainen osake, joka antaa osakkeenomistajille veto-oikeuden yhtiön peruskirjan muutoksiin), kirjoitti Ek.

– He vastasivat, etteivät he tarvitse rahojani. Arvostan heidän päätöstään, mutta pysyn kiinnostuneena ja avoinna, jos tilanne koskaan muuttuu.

Ekin nettovarallisuus on noin 3,4 miljoonaa puntaa ja hänen tarjoustiimiinsä kuuluivat myös Arsenalin legendapelaajat Thierry Henry, Dennis Bergkamp sekä Patrick Vieira.

Jos alla oleva upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Daniel Ek

@eldsjal
Following reports today I want to correct the record with attached statement