Valioliigan nousukarsinnat ovat virallisesti potkaistu käyntiin.

Suomalaishyökkääjä Marcus Forssin edustama Brentford ei kuitenkaan saanut omalle nousu-urakalleen toivomaansa alkua, sillä lontoolaisseura hävisi välierien ensimmäisen osaottelun Bournemouthille 0–1-lukemin vieraissa.

Brentford FC

@BrentfordFC
Back to TW8 we go with everything to play for

🍒 1-0 🐝
#BrentfordFC #BOUBRE

Forss aloitti ottelun Mestaruussarjan maalikuninkuuden voittaneen Ivan Toneyn rinnalla. 21-vuotiaalla kesti pitkään päästä mukaan peliin, eikä hän onnistunut tekemään kaivattua vaikutusta Asmir Begovicin vartioiman Bournemouth-maalin edustalla. Lopulta Forss otettiin vaihtoon 58 minuutin jälkeen hänen koskettua palloon vain 12 kertaa.

Ottelun paremmista maalipaikoista vastannut Bournemouth teki ainokaisensa kamppailun 55. minuutilla, kun 24-vuotias hollantilaislaituri Arnaut Danjuma päätti kotijoukkueen terävän hyökkäyksen tarkalla viimeistelyllä oikeaan alakulmaan. Kolmeen torjuntaan venynyt David Raya piti huolen siitä, ettei Brentfordin takamatka kasvanut kuitenkaan tämän pidemmäksi.

Brentford ja Bournemouth kohtaavat nousukarsintojen välierien toisessa osaottelussa tulevana lauantaina. Ratkaiseva kamppailu potkaistaan käyntiin kello 14:30 Suomen aikaa Brentfordin kotikentällä. Nousukarsinnoissa ei ole käytössä vierasmaalisääntöä.

Nousukarsintojen toisessa välieräparissa kohtaavat Swansea City ja Pikkuhuuhkajien luottopelaaja Aapo Halmen edustama Barnsley. Kyseisten joukkueiden ensimmäinen osaottelu alkaa tänään maanantaina kello 22:15.