Kello 20 Suomen aikaa alkaneista valioliigaotteluista suurin mielenkiinto kohdistui Tottenham – Aston Villa -peliin; isännät tappelivat edelleen europeleihin oikeuttavista sijoituksista.

Monia mietitytti myös, oliko kyseessä viimeinen kerta, kun Harry Kane esiintyy kotiottelussa Spurs-pelaajana.

Siinä missä jälkimmäiseen kysymykseen joudutaan vastausta vielä odottelemaan, vaikuttaa ensimmäinen aprikointi olevan ohi; Tottenham hävisi ottelun lukemin 1-2.

Steven Bergwijn iski todella upealla tavalla kauden ensimmäisen valioliigamaalinsa, kun ottelussa pelattiin sen kahdeksatta minuuttia. Hollantilainen sai pallon pienen puolustustvirheen seurauksena Spursin hyökkäyskolmanneksen rajoilla, ja taisteli itsensä kolmen pelaajan keskeltä laukaisupaikkaan. Emiliano Martínez Villa-maalilla ei yltänyt lähellekään yläkulmaan noussutta pommia.

Match of the Day

@BBCMOTD
1️⃣ shot
1️⃣ goal

Steven Bergwijn is back on the scoresheet 🤩

📲 Follow #TOTAVL live ⤵️ #bbcfootball

Muutamaa minuuttia myöhemmin Ollie Watkins näytti toisessa päässä kalastelleen rankkaria melko läpinäkyvällä tavalla. Uusinta paljasti Hugo Llorisin liukuneen entisen Brentford-hyökkääjän kumoon, tämän menettettyä toki pallon ennen osumaa.

Aston Villa

@AVFCOfficial
12' | Lloris goes through Watkins inside the box, but play continues.

⚪ 1-0 🟣 #TOTAVL

Ennen 20 minuutin täyttymistä oli Llorisin vuoro olla täysin voimaton, kierteisen pallon painuttua takanurkkaan. Epäonnekseen tämän ohjuksen lähetti pilkun tienoilta vieraitten hyökkäystä purkamaan pyrkinyt Sergio Reguilon.

Gary Lineker

@GaryLineker
As own goals go, that’s an absolute worldy from Reguilon.

Match of the Day

@BBCMOTD
Great goal - wrong net 😬

Nightmare for Sergio Reguilon!

📲 Follow #TOTAVL live ⤵️ #bbcfootball

Vaikka alku mentiin Spurs-merkeissä, oli ottelun painopiste avausjakson puolivälissä siirtynyt Villan hyökkäyspäätyyn. Vieraat saivat onnekkaan tasoituksen jälkeisinä minuutteina parikin loistopaikkaa johto-osumaan – pääarkkitehtina tilanteissa vertymään päin olevan Jack Grealish. Peli pyöri ajoin todella hienosti myös Bertrand Traoren kautta, ja saatiin odottaa yli puoleen tuntiin, ennen kuin isännät saivat minkäänlaista hyökkäystä aikaan.

Villa otti ansaitusti johtoaseman, kun Reguilonin synkkä ilta jatkui. Espanjalainen purki pallon laidallaan huonosti, ja Watkins ehti väliin. 25-vuotias ajoi itsensä tylysti ohi viimeisenä jarruttamaan pyrkineen Eric Dierin, ja ohitti Llorisin etukulmasta, 1-2.

Vieraat heiluttivat tahtipuikkoa myös toisella puolikkaalla; varttia ennen täyttä aikaa maalintekoyritykset kirjattiin Villalle 8-18.

80. minuutilla Spursin niskaan satoi lisää kylmää vettä, kun Japhet Tanganga sai ilmeisen pahan vamman, ja hänet kannettiin kentältä paareilla.

Aston Villa

@AVFCOfficial
83' | Wishing a speedy recovery to Japhet Tanganga, who has been stretchered off and replaced by Matt Doherty.

⚪ 1-2 🟣 #TOTAVL

Lisäaikaa osoitettiin kuusi minuuttia, ja sen aikana Dean Smith näytönpaikat parillekin juniorille. 17-vuotias Carney Chukwuemeka ehti ampua pallon vasempaan tolppaan. Myös Traoren tilalle tullut Jaden Philogene-Bidace kerkesi osallistumaan tapahtumiin.

Päätösvihellyksen jälkeen Tottenhamin stadionilla kuultiin buuauksia, ja pitkän aikaa pelaajista vain Kane kiersi synkin ilmein antamassa aplodeita kannattajille, kuten etenkin kauden viimeisissä kotiotteluissa on tapana.

Football Daily

@footballdaily
Fans boo the Tottenham players at full-time 🗣

Not the best return ❌