Chelsealla on kautta jäljellä vielä kahden ottelun verran, mutta näiden kahden pelin merkitys on massiivisen suuri. Sunnuntaina Chelsea voi varmistaa paikkansa ensi kauden Mestarien liigassa, jos se voittaa vieraissa Aston Villan. Lauantaina 29.5. Chelsea puolestaan tavoittelee tämän kauden Mestarien liigan voittoa loppuottelussa Manchester Cityä vastaan.

Siitä huolimatta ensi kauden valmistelu on jo täydessä käynnissä. Yhdeksi siirtokesän päätavoitteista on nousemassa ei enempää ja vähempää kuin puolalainen Robert Lewandowskin, viime vuonna FIFA:n The Best -palkinnolla palkittu kärkimies.

Lewandowskin agentti Pini Zahavi vihjasi joitain viikkoja sitten, että hyökkääjä saattaa olla valmis kuuntelemaan tarjouksia muilta seuroilta, vaikka sopimus Bayern Münchenin kanssa yhä jatkuukin. Saksan Sky Sportsin mukaan Chelsea on nyt kiilaamassa kisassa kärkipaikalle. Lontoolaisseuran kerrotaan olleen jo yhteydessä Lewandowskiin.

Chelsealla on tällä hetkellä kärkimiehen paikalle Olivier Giroud, Tammy Abraham ja Timo Werner. Lewandowski oman pelipaikkansa tämän hetken kenties maailman parhaana pelaajana nousisi hierarkiassa varmasti heti ykköseksi. Ongelma vain on, ettei Lewandowski tiettävästi pidä Valioliigaa itselleen kaikkein houkuttelevimpana suuntana. Skyn mukaan hän ei ole Chelsean tarjouksesta vielä kieltäytynyt, mutta ei vielä suin päin siitä innostunutkaan.

Myös PSG on Lewandowskia tavoitellut, mutta Pariisille ja Ligue 1:lle hyökkääjä sanoo mediatietojen mukaan selkeästi ei. Jos Lewandowski ei Bayernissa jatka, hänen uskotaan mielivän kaikkein mieluiten Espanjaan. Valioliiga on tiettävästi hyvä kakkosvaihtoehto.

[readmore from=Lewandowski-Robert]

Real Madrid on tavoitellut Lewandowskia aiemmin jo kolmeen otteeseen, mutta tällä kertaa Kylian Mbappén uskotaan olevan Madridin selkeä ykkösvaihtoehto. Siksi valioliigaseuroillakin lienee omat mahdollisuutensa.

32-vuotias Lewandowski on tehnyt tällä kaudella 28 bundesliigaotteluaa ennätykselliset 40 maalia. Hän tulee myös voittamaan Euroopan kultaisen kengän, täysin suvereeniin tapaan.

Lähde: AS