Aymeric Laporte, Raheem Sterling ja Gabriel Jesus muodostavat yhdessä vain osan niistä pelaajista, jotka ovat tyytymättömiä tilanteeseensa Manchester Cityn riveissä, uutisoi The Athletic.

Monelle saattaa tulla yllätyksenä, että Valioliigan tuoreen mestarin pukukopista löytyy useampi kuin muutama pettynyt mies, koska yleensä jalkapallossa voittavat joukkueet ovat iloisia ja häviävät surullisia.

Aidosti yllättävää Manchester Cityn kohdalla saattaa kuitenkin olla se, miten pitkälle seura jaksoi jokaisessa neljässä kilpailussa niin monen pelaajan tyytymättömyydestä huolimatta. Se on Cityn omaavan tähtisikermän joukossa yleisempää kuin moni osaisi kuvitella.

Manchester Cityn niukka tappio Chelsealle Mestarien liigan finaalissa ei ole vaikuttanut tilanteeseen, jossa sekä joukkueen useampi avainhahmo että vähälle vastuulle jäänyt pelaaja ovat päättäneet kautensa epätietoisina tulevaisuudestaan.

Avausvirkkeessä mainittu kolmikko kuuluu niiden pelaajien joukkoon, jotka ovat pettyneimpiä rooliinsa. Sterling on pelannut heistä eniten, mutta esitykset ovat olleet viime kautta heikompia. Laporte on jäänyt Rúben Diasin ja John Stonesin varjoon, eikä Jesus ole saanut säännöllistä paikkaa Cityn avauksesta edes Sergio Agüeron ollessa sivussa.

[readmore from=Manchester-City]

Riyad Mahrez on neljäs pelaaja, joka saattaa siirtyä artikkelin mukaan muualle, vaikka hänen roolinsa on kasvanut vuosi vuodelta suuremmaksi. Algerialaisen sopimus Etihadilla umpeutuu kahden vuoden kuluttua, aivan kuten Sterlingilläkin.

KATSO MYÖS: Man City -kaksikon tunteet kuumenivat pelaajatunnelissa – ”Hän näytti todella hermostuneelta”

Laitapuolustaja João Cancelo oli viime keväänä tarpeeksi pettynyt havitellakseen siirtoa muualle ja on ajautumassa takaisin samalle polulle. Jopa Agüero on tyytymätön olosuhteisiin, joissa hän jättää seuran vietettyään siellä kokonaisen vuosikymmenen.

Rodri ei sen sijaan ole riemuissaan siitä, miten hänen kautensa tuli päätökseen, ja jopa Bernardo Silvan ympärillä pyörii suuria kysymysmerkkejä. Benjamin Mendy on puolestaan hyväksynyt sen, että hänet tullaan kauppaamaan sopivan tarjouksen saapuessa eteenpäin.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

City Chief

@City_Chief
Sergio Agüero is not happy about the circumstances of his exit. Gabriel Jesus doesn’t like the fact he doesn’t play in big games. Cancelo wanted to leave last spring and now wants to again and Rodri alongside Bernardo contemplating their future.

[via @TheAthleticUK]

The Athletic muistuttaa artikkelissaan, etteivät pelaajien tyytymättömyys ja kasvavat lähtöhalut ole ajamassa Valioliigan ja Liigacupin tuoretta mestaria kriisiin. Luvassa voi kuitenkin olla suuria muutoksia.

Pep Guardiolan on puhdistettava pukuhuoneensa ilmaa ja hankkiuduttava joistain pelaajista eroon ennen uusien hankintojen tekemistä. Harry Kanen, Jack Grealishin ja muiden potentiaalisten huippunimien saapuminen saattaisi muuten tehdä huolestuttavasta ilmapiiristä enemmän kuin ongelmallisen.