Nicklas Bendtner on päättänyt siirtyä eläkkeelle, vaikka ikää hänellä on vasta 33 vuotta. Hänen viimeiseksi seurakseen jää Tårnby FF:n yli 32-vuotiaiden seniorijoukkue. Tårnbyn edustusjoukkue pelaa Tanskan neljännessä divisioonassa.

Bendtner jää kuitenkin jalkapallofanien muistoihin Arsenal-ajoistaan. Arsenalin sopimuspelaaja hän oli vuodesta 2005 vuoteen 2014 ja Lontoossa hän saavutti varsinaisen kulttipelaajan statuksen. Tästä seurausta on liikanimi ”Lord” (suom. valtias/jumala), josta kehittyi meemikin sosiaalisessa mediassa.

Valioliigassa Bendtner viimeisteli Arsenalille 24 maalia 108 ottelussa. Lisäksi tanskalaishyökkääjä teki Sunderlandille kahdeksan maalia kaudella 2011–12.

Bendtnerin uran kohokohdista muistetaan ehkä parhaiten puskumaali, jonka hän teki derbyssä Tottenhamia vastaan. Aikaa maalintekoon hän tarvitsi alle kaksi sekuntia. Käytännössä katsoen hän juoksi vaihdosta kulmapotkutilanteeseen ja samoista vauhdeista nikkasi pallon verkkoon.

Hän oli tuolloin vasta 19-vuotias.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

VBET UK

@VBET_uk
🇩🇰 Nicklas Bendtner has announced his retirement from football at the age of 33.

Throwback to Lord Bendtner scoring the fastest goal by a substitute in Premier League history.

1.8 seconds. 🤯

Omalla tavallaan unohtumaton on myös tämä vapaapotku, jonka Bendtner järjesteli Mesut Özilin, 32, kanssa Mestarien liigassa kaudella 2013–14.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Paddy Power

@paddypower
Nicklas Bendtner has retired so it’s a good time to remember his greatest moment on a football pitch.

Bendtner muistetaankin paitsi maaleistaan myös yksityiselämästään ja värikkäästä luonteestaan. Vielä vuonna 2010 hän piti itseään epäironisesti yhtenä maailman parhaista hyökkääjistä. Potentiaali, joka todella oli ollut olemassa, ei kuitenkaan ikinä ollut lähelläkään täyttymistä.

Jos Arsenal kerran sai Bendtneriltä hattutempun Mestarien liigan pudotuspeleissä Portoa vastaan, lehdistö sai vastineeksi sutinaa missien ja paronittarien kanssa, pahoinpitelyjä, bokserikohuja, omaisuuksien tappioita kasinolla, tappeluita joukkuetovereiden kanssa, autokolareita ja kaikkea siltä väliltä.

Jos ei muuta, Bendtner kyllä ymmärsi, että jalkapallon perimmäinen tarkoitus on viihdyttää. Aika näyttää, miten hän suhtautuu omaan kaksijakoiseen uraansa.