Manchester Unitedin keskikenttäpelaaja Paul Pogban mielestä Chelsean N’Golo Kanté olisi kruunattava Kultaisen pallon voittajaksi tänä vuonna.

Kanté pääsi kuluneen kauden päätteeksi juhlimaan Mestarien liigan voittoa, kun Chelsea kukisti finaalissa Manchester Cityn 1-0-lukemin. Keskikenttäpelaaja repi ja raastoi ottelussa täydet minuutit ja valittiin finaalin parhaaksi pelaajaksi.

Pogban mukaan hänen maajoukkuetoverinsa on pelannut huipputasolla jo vuosia, mutta nyt hän ansaitsee siitä myös palkinnon.

– Haluan sanoa koko maailmalle, että viime kuukausina nähty ”NG” [N’Golo Kanté] on ollut aina sama pelaaja. Puhumme paljon hänen peliesityksistään, mutta hän on aina ollut yhtä hyvä kuin nyt, Pogba sanoi Eurosportille.

[readmore from=N’Golo-Kanté]

– Sanoin jo kauan aikaa sitten, että jos Chelsea voittaa [Mestarien liigan], olisi oikeudenmukaista ja ansaittua, että hän voittaisi Ballon d’Orin (Kultaisen pallon).

– Hän pelaa aina hyvin. En ole yllättynyt siitä, mitä hän tekee, koska hän on aina pelannut tällaisia ​​otteluita.

30-vuotias Kanté nousi kuuluisuuteen voitettuaan Leicesterin kanssa valioliigamestaruuden kaudella 2015-16. Heti mestaruuskauden jälkeen hän siirtyi Chelseaan, jossa hän on pelannut nyt viisi vuotta. Mestarien liigan lisäksi Kanté on voittanut lontoolaisseurassa kertaalleen valioliigamestaruuden, FA Cupin ja Eurooppa-liigan.