Englannin päävalmentaja Gareth Southgate pitää epätodennäköisenä, että Chelsean Mason Mount ja Ben Chilwell pystyisivät pelaamaan aloituskokoonpanossa EM-kisojen neljännesvälierässä.

Mount, 22, ja Chilwell, 24, eristettiin muusta Englannin joukkueesta heidän oltua viime perjantaina lähikontaktissa seurakaverinsa, Skotlannin Billy Gilmourin kanssa maiden välisen 0-0-tasapelin jälkeen. Gilmour sai ottelun jälkeen koronavirustestissä positiivisen tuloksen, joten myös Mount ja Chilwell laitettiin karanteeniin.

Kaksikolta jäi karanteenin takia väliin Englannin viimeinen lohkopeli, tiistainen 1-0-voitto Tšekkiä vastaan. Chilwell ei ollut pelannut kahdessa aiemmassakaan EM-pelissä, mutta Mount urakoi kummassakin täydet minuutit.

Englanti pelaa neljännesvälieränsä ensi viikon tiistaina Ranskaa, Saksaa, Portugalia tai Unkaria vastaan. Southgate arvelee, että Mountin ja Chilwellin on vaikea harjoitella siten, että he olisivat ehdolla Englannin avaukseen ensimmäisessä pudotuspelissä.

– Karanteeni päättyy tietääksemme pelipäivän keskiyönä, kommentoi Southgate BBC:lle.

– Me emme tiedä, kuinka paljon he pystyvät treenaamaan ja mikä on mahdollista. He voivat tietysti harjoitella yksin ja uskoaksemme on myös jakso, jolloin he pystyvät harjoittelemaan ryhmässä turvavälein, mutta en ole varma, voivatko he liittyä koko joukkueen harjoituksiin.

– Joten totuus on se, että heidän aloittamisensa ensi viikon pelissä olisi todella monimutkaista.

Mountin ja Chilwellin tapaus on herättänyt ihmetystä siitä syystä, että yhtäkään Gilmourin maajoukkuekaveria ei ole eristetty omiin oloihin. Chelsean tekninen neuvonantaja Petr Čech ihmetteli sosiaalisessa mediassa, miten Gilmourin testituloksella on ollut isompi vaikutus Englannin kuin Skotlannin joukkueeseen.

– Voiko joku auttaa minua ymmärtämään, miten on mahdollista, että Mason Mountin ja Ben Chilwellin – kummallakin negatiivinen testitulos – on eristäydyttävä heidän oltua kontaktissa Billy Gilmourin kanssa, mutta koko Skotlannin joukkue, joka on jakanut pukuhuoneen, hotellin, bussin ja lentokoneen matkustaessa, ruokailuhuoneen ja kokoushuoneen, saa jatkaa pelaamista ilman mitään ongelmia, koska he saivat tarvittavat negatiiviset tulokset? Mikä ero sillä on, että he antoivat samat tulokset? Se on käsittämätöntä, ihmetteli Čech Instagramissa.