Laitahyökkääjä Shola Shoretire on yksi viimeisimmistä nimistä, jotka ovat nousseet Manchester Unitedin akatemiasta seuran edustusjoukkueeseen.

Shoretire, 17, sai debyyttinsä viime helmikuussa, kun hän tuli lyhyesti vaihdosta sisään Newcastlea vastaan Valioliigassa. Kaikkiaan hän on päässyt kentälle kolmessa ykkösmiehistön ottelussa.

Viime kaudella Shoretire valittiin Unitedin kauden parhaaksi nuoreksi pelaajaksi, kun hän teki 21 ottelussa yhteensä kymmenen maalia alle 23-vuotiaiden joukkueessa. Shoretire uskoo, että hänen on ollut helppo sopeutua ykkösmiehistöön, koska hän on aina pelannut vanhempien kanssa.

– Olen muistaakseni aina pelannut vähintään vuotta vanhempien kanssa siitä lähtien, kun aloitin jalkapallon, kertoi Shoretire seuran sivuilla.

– Uskon, että se on auttanut minua, koska siinä on opittava nopeammin, koska en ole yksi isoimmista pelaajista. Silloin on minusta oltava varsin tekninen.

Shoretire on nähnyt myös edustusjoukkueessa, että pieni koko ei ole este huipputasolla pelaamiseen. Hän on ottanut mallia etenkin 170-senttisen Juan Matan otteista.

– Minä ihailen Juan Mataa. Hän ei ole pisin tai vahvin, mutta hän on luultavasti yksi fiksuimmista pelaajista, jonka olen nähnyt ja jonka kanssa olen ikinä pelannut. Hän on aina kaksi askelta edellä. Ihailen häntä paljon.

Shoretire on saanut neuvoja myös muilta edustusjoukkueen akatemiakasvateilta, Marcus Rashfordilta ja Mason Greenwoodilta.

– Kyselen heiltä aina jotain, kun olemme harjoituksissa, sillä olemme käyneet läpi aika paljon samoja kokemuksia.

– Voin oppia heiltä esimerkiksi sellaisista kokemuksista, joita heillä on ollut tai asioista, joissa he haluavat auttaa minua. Voin oppia heiltä päivittäisellä tasolla paljon.