Italia oli ajoittain suurissa vaikeuksissa Itävaltaa vastaan lauantain EM-neljännesvälierässä. Sitten tuli kentälle Andrea Belotti, 27, joka yhdessä Federico Chiesan, 23, kanssa käänsi ottelun suunnan.

Belotti on maajoukkueensa vakiokasvoja. 36 ottelun verran hän on maataan edustanut ja 12 maaliakin onnistunut laittamaan sisään.

Seurajoukkueessaan Torinossa hän on legendan maineessa. Vaikka rahaa olisi saanut jo pitkään varmasti muualtakin, Belotti ei ole mihinkään lähtenyt. Vielä. Hyökkääjän markkina-arvo on junnannut paikoillaan viimeiset neljä vuotta, ja Tuttosport kertoo, että hän on kallistumassa sille kannalla, että aika voisi olla kypsä seurasiirrolle.

Kysyntää ainakin edelleen piisaa. Belottia havittelevien italialaisseurojen — Milanin, Roman, Fiorentinan ja Napolin — joukkoon on liittynyt viimeisimpänä Arsenal.

Belottin sopimus kattaa enää ensi kauden, eikä Torinon puheenjohtaja Urbano Cairo halua italialaislehden mukaan ottaa mitään riskejä ilmaisen siirron suhteen. Hintakin seurakapteenille on löytynyt: 34 miljoonaa euroa.

[readmore from=Andrea-Belotti]

Tietenkin hinta voisi olla korkeampikin, mutta markkinoilla tiedostetaan sopimuksen päättyvän heti ensi vuonna.

Belotti siirtyi Torinoon kaudeksi 2015–16. Kuudessa vuodessa hän on ehtinyt tahkoamaan 228 ottelua, joissa on syntynyt 105 maalia. Tehokkaimmillaan hän oli neljä vuotta sitten, jolloin hän tulitti 26 maalia 35 Serie A -otteluun. Viime kaudella Torino säilytti nipin napin sarjapaikkansa. Se tuli 17:nneksi, Belotti maalasi 13 kertaa.

Surkeassa joukkueessakin Belotti siis teki saman verran maaleja kuin Arsenalin maalikuningas Alexandre Lacazette, 30, Valioliigassa. Olisiko Belotti pohjoislontoolaisten kesän ensimmäinen hankinta? Kesästä kun odotetaan aktiivista heidän suunnallaan.