Nyt se on virallista. Patson Daka, 22, siirtyy Leicester Cityyn Red Bull Salzburgista noin 27 miljoonan euron siirtosummalla. Sopimus on viisivuotinen ja Daka on Leicesterin kesän ensimmäinen hankinta.

Daka ehti jo viime viikon perjantaina paljastaa siirtyvänsä Valioliigaan ja Kettu-nuttuun.

Sambian maajoukkuepelaaja teki viime kaudella Itävallassa 34 maalia 42 ottelussa, kun otetaan kaikki kilpailut huomioon. Itävallan Bundesliigassa noista maaleista syntyi 27 kappaletta. Enemmän maaleja Euroopassa merkkauttivat vain Robert Lewandowski, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Paul Onuachu ja André Silva.

Daka tuo lisää kilpailua Leicesterin hyökkäykseen ja pakottaa Jamie Vardyn ja Kelechi Iheanachon yltämään parhaimpaansa viikonloppu toisensa jälkeen. Dakalla on vielä monta vuotta uraa jäljellä, ja hänen ajatellaan astuvan jossain vaiheessa Vardyn tilalle. Vardy täyttää 35 vuotta tammikuussa. Hänen sopimustaan on jäljellä kaksi vuotta.

Jonkinsuuruisen roolin Daka saa varmasti jo tulevalla kaudella, koska Leicesterin taakse siirtokilvassa jäivät tiettävästi sekä Liverpool että Tottenham.

– Leicester Cityn kannattajille haluan sanoa, että olen todella innoissani voidessani olla osa tätä hienoa seuraa. Olen saanut jo tuhansittain viestejä faneilta, Daka totesi seuran viestintätiimille aiemmin tällä viikolla.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Muokattu 30.6. klo 13.44: Lisätty Patson Dakan kommentti siirrosta.