Evertonin kapteeni ja laitapuolustaja Seamus Coleman uskoo, että tällä viikolla joukkueen manageriksi nimitetty Rafael Benítez voittaa vielä kannattajat puolelleen.

Benítezin, 61, pestaus herätti valtavasti tunteita Evertonin kannattajissa jo ennen kuin hänen sopimuksensa julkistettiin. Syynä tähän on se, että espanjalaisvalmentaja luotsasi vuosina 2004-2010 Evertonin paikalliskilpailijaa Liverpoolia. Osalla on myös yhä tuoreessa muistissa, kuinka Benítez nimitti kerran Evertonia ”pikkuseuraksi”.

Espanjalaisluotsin vastaisia banderolleja nähtiin ennen hänen nimitystään Evertonin stadionin lähettyvillä, ja yksi hyytävä viesti oli ripustettu myös hänen naapurustoonsa. Benítezin asuinalueelle jätetyssä banderollissa luki: ”Tiedämme, missä asut. Älä allekirjoita sopimusta”.

Evertonia yli vuosikymmenen edustanut Coleman, 32, uskoo, että yleinen mielipide Benítezistä muuttuu hyvien tulosten myötä.

– Joka seuralla on kannattajia, jotka menevät välillä liian pitkälle, kommentoi Coleman RTE:lle.

– Osa banderolleista ei ollut ihanteellisia, mutta uskon, että asialla oli pieni vähemmistö.

– Kukaan ei tiedä, minkä ikäisiä nämä ihmiset ovat tai millainen yhteys heillä on tähän seuraan. Kun jalkapallossa sattuu tällaisia asioita, niistä tulee isoja uutisia, mutta kukaan ei oikeasti tiedä, onko se pieni joukko, onko se yksi ihminen? Sitä ei tiedetä, mutta se näyttää siltä kuin kyse olisi koko kannattajakunnasta.

– Tiedän, että Evertonin kannattajakunta koostuu hyvistä ihmisistä. He ovat todella kunnioittavia, todella kovia työntekijöitä, he rakastavat jalkapalloseuraansa. Minusta olisi epäreilua tuomita Evertonin kannattajat yhden tai kahden banderollin takia. Me emme edes tiedä, millainen yhteys heillä on seuraan tai kuinka usein he käyvät peleissä. Me emme tiedä heistä mitään.

– Me ymmärrämme kannattajien tunteet. Heidän keskuudessa on ollut hieman levottomuutta. Me ymmärrämme sen, mutta minä tunnen Evertonin kannattajat. Tiedän, miten he toimivat. Tiedän, että he ovat sataprosenttisesti managerin tukena, kun hän on allekirjoittanut sopimuksensa. He tukevat häntä, kunhan hän pääsee stadionille.