Ed Sheeran paljastaa, kuinka muusikko päätyi mukaan Englannin maajoukkueen grillijuhliin.

Popin supertähti soitti lyhyen konsertin Three Lionsille joukkueen Tshekkiä vastaan pelatun lohkovaiheen ottelun jälkeen.

Sheeran saapui Englannin maajoukkueen kuplaan kapteeni Harry Kanen kutsumana. Konsertista oli sovittu kuukausia aiemmin.

Sheeran kertoi Peter Crouchin Crouchy’s Year-Late Euros – ohjelmassa mieleenpainuvasta kutsuvierailusta. Laulajatähti mainitsi vaikuttuneensa joukkueen itseluottamuksen määrästä.

Sheeran seurasi myös Englannin tiistain voitokkaan Saksa-ottelun kuningattaren aitiosta. Pop-tähden seurana olivat jalkapalloikoni David Beckham Romeo-poikansa kanssa, David Seaman ja laulaja Ellie Goulding.

– Sain ehkä kaksi kuukautta sitten viestin Harry Kanelta: ”Meillä on vapaapäivä lohkovaiheen jälkeen, tuletko soittamaan meidän grillijuhliimme?”, Sheeran kertoi Crouchin ohjelmassa.

– Oli upeaa tavata hänet. Koko joukkue oli latautunut ja innoissaan. Pidin erityisesti siitä, että he katsoivat ottelua ja jännittivät tuleeko vastaan Ranska, Portugali, Saksa vai Unkari. Yhdessä vaiheessa se oli Unkari, yhdesä he olisivat pelanneet Portugalia vastaan ja jossain vaiheessa se olisi ollut Ranska.

– Kun Saksa selvisi vastustajaksi he olivat vain: ”Meillä on tämä hallussa”. Kukaan ei voivotellut, että nyt tuli Saksa vastaan. Rakastin sitä itseluottamusta.

[readmore from=Englanti]

Sheeran mainitsi myös illan ehdottoman kohokohdan. Ilta päättyi koko joukkueen yhteislauluun David Baddielin, Frank Skinnerin ja The Lightning Seeds yhtyeen kestohitistä ”Football’s Coming Home”.

Vuoden 96 EM-turnaukseen tehdystä kappaleesta on muodostunut maajoukkueen tunnussävelmä.

– Päätimme tottakai illan laulamalla yhdessä ”It’s coming home”. Olimme ympyrässä kädet toistemme ympärillä.

– Se oli itselleni englantilaisena uskomatonta olla Englannin joukkueen keskellä. Olen kokenut elämässäni upeita hetkiä, sitä ei monikaan kokemus ylitä.