Englanti murskasi Ukrainan peräti 4–0-lukemin EM-puolivälierässä Roomassa lauantai-iltana (lue lisää).

Kyseessä oli Englannin ainut EM-kisaottelu Lontoon ulkopuolella, sillä se sai pelata kaikki lohko-ottelunsa sekä ensimmäisen pudotuspeliottelunsa Wembley Stadiumilla. Myös EM-kisojen välierät ja finaali pelataan englantilaisten kotinurmella.

Ukrainan päävalmentaja Andriy Shevchenkon mielestä ei ole lainkaan sattumaa, että EM-kisojen välieriin selvisivät sellaiset joukkueet, jotka saivat pelata kaikki lohkopelinsä kotiyleisön edessä.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Duncan Alexander

@oilysailor
you singing: football's coming home

me whispering: all 4 semi-finalists played their 3 group games in their own country

Englannin tavoin välieriin selvinnyt Italia pelasi lohko-ottelunsa kotikentällään Roomassa, Tanska Kööpenhaminassa ja Espanja Sevillassa.

Ukraina joutui sen sijaan pelaamaan lohko-ottelunsa Hollannissa ja Romaniassa, jonka jälkeen se matkusti pudotuspelejä varten Skotlantiin ja Italiaan.

[readmore from=EM-kisat]

– Minun mielestäni se on massiivinen etulyöntiasema, tokaisi Shevchenko suorasanaisena Ukrainan tappion jälkeen Metron mukaan.

– Ensinnäkin, pelaat kaikki ottelusi omalla stadionilla. Pelaajien ei tarvitse matkustaa. Pelaajat voivat harjoitella omalla tutulla kentällä. Kaikki henkilökunta ovat jatkuvasti ympärilläsi.

– Tämä pikkutarkka yksityiskohta tekee niin suuren eron.

LUE MYÖS: