Aston Villan Emiliano Martínez nousi keskiviikon vastaisena yönä suureksi sankariksi, kun Argentiina eteni Copa Américan finaaliin.

Argentiinan ja Kolumbian välinen välieräottelu eteni aina rangaistuspotkukilpailuun asti, jossa 28-vuotias Martínez torjui peräti kolme laukausta.

Ensin hän nappasi kiinni Tottenham-puolustaja Davinson Sánchezin yrityksen oikeasta alakulmasta, ja heti perään Everton-toppari Yerry Minan laukauksen samasta kulmasta. Kolmas, ja samalla ottelun ratkaissut torjunta nähtiin viidennessä parissa, kun Edwin Cardona yritti niin ikään laukoa oikeaan alakulmaan, mutta Martínez venyi jälleen pallon tielle.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

GOAL

@goal
Emiliano Martinez received his first Argentina cap last month.

After making THREE shootout saves in the Copa America semi-final, he's their Superman.

Martínez oli lukenut läksynsä hyvin ja pääsi myös psyykkauksellaan Kolumbian pelaajien pään sisälle. Etenkin kolmantena laukonut Mina joutui kuuntelemaan kovaa huutelua ennen yritystään.

– Katsokaa, pallo ei ole pisteellä, Martínez huusi erotuomarille, kun Mina valmistautui laukomaan.

Jo pelkästään tuo kommentti saattoi häiritä kolumbialaispuolustajan keskittymistä, mutta se ei jäänyt siihen.

– Olet hermostunut, vai mitä? Martínez huusi Minalle.

– Tiedän, että olet hermostunut. Tiedän, mihin aiot ampua. Katso ja näe, kuinka aion syödä sinut. Muista, tulen syömään sinut.

Argentiinan sankarivahti sai ottelun jälkeen kehuja sekä joukkueen kapteeni Lionel Messiltä että päävalmentaja Lionel Scalonilta.

– Meillä on Emi. Hän on ilmiö. Me luotimme häneen, Messi hehkutti.

– Olemme todella tyytyväisiä Emin suoritukseen. Ei ainoastaan rangaistuspotkujen takia, mutta sen turvallisuudentunteen, jota hän muihin välittää. Puolustajamme saavat jatkuvaa tukea ja me pidämme siitä, Scaloni kehui.

Aston Villan kaikissa valioliigaotteluissa viime kaudella torjunut Martínez on ollut loistava Copassa. Viidessä ottelussa hän on päästänyt vain kaksi maalia ja pitänyt maalinsa puhtaana kolme kertaa. Argentiina on voittanut peleistään neljä ja pelannut kerran tasan.

Sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa kello 3:00 pelattavassa finaalissa Argentiina kohtaa Brasilian.

ESPN FC

@ESPNFC
Emi Martinez spent 10 years at Arsenal, being loaned out six times.

He's now one of the most in form keepers in world football.

It's funny how things work out 🤷‍♂️