Gazzetta dello Sport on esittänyt, että Englanti sai kyseenalaisen rangaistuspotkunsa Tanskaa vastaan, koska jalkapalloliitto UEFA halusi antaa vastapalveluksen Britannian pääministeri Boris Johnsonille siitä hyvästä, että tämä osallistui Euroopan Superliigan pysäyttämiseen.

Englanti voitti keskiviikkoyönä Tanskan 2–1 ja varmisti sillä paikkansa EM-kilpailujen loppuottelussa. Maali syntyi Harry Kanen, 27, laukaiseman pilkun jälkitilanteesta.

Italialainen sanomalehti väittää, että Englanti sai ”sangen kevyen” rankkarinsa Johnsonin ansiosta. Hän seurasi ottelun kulkua Wembleyn lehtereiltä.

Aiemmin tänä vuonna jalkapallomaailmaa kohahduttivat uutiset Euroopan Superliigasta. Muutamat huippuseurat, kuten Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United ja Tottenham Hotspur, yrittivät muodostaa oman liigansa ja antaa piutpaut UEFA:n pyörittämille eurocupeille.

[readmore from=Boris-Johnson]

Hanke sai välittömästi vastaansa ankaraa kritiikkiä. Johnson reagoi tilanteeseen astumalla julkisuuteen ja vertaamalla suunnitelmaa ”kartelliksi”. Yhdistyneen kuningaskunnan valtionjohtaja vakuutti, että hänen hallituksensa tekisi ”kaiken voitavan” estääkseen ideaa realisoitumasta.

– En pidä siitä, miltä nämä ehdotukset näyttävät. Konsultoimme, mitä voimme tehdä [asialle], hän totesi tuolloin.

Gazzetta dello Sport selittää lehdessään, että rangaistuspotkuun johtanut rike oli ”likipitäen olematon” keskiviikkoisessa pelissä. Se vihellettiin vain Johnsonin aktiivisuudesta Superliigaa vastaan.

Raheem Sterlingin, 26, kaatuminen rangaistusalueella on saanut fanit muutoinkin liikkeelle. Eräs kannattaja on ollut päätöksestä erityisen raivoissaan. Cris Pinto -niminen mies on avannut kansalaisadressin Change.org-järjestön verkkosivustolla, ja hän kerää allekirjoituksia, jotta ottelu pelattaisiin uudelleen VAR-virheen takia.