Gareth Southgaten luotsaama Englannin maajoukkue kohtaa Italian EM-kilpailujen loppuottelussa tänään sunnuntaiyönä. Ottelu pelataan Wembleyllä. Kolmella leijonalla on poikkeuksellinen mahdollisuus kaapata sen historian ensimmäinen Euroopan-mestaruus.

Paljon on spekuloitu, kuinka Azzurrin veteraanitopparit Giorgio Chiellini, 36, ja Leonardo Bonucci, 34, selviytyvät Englannin nuorekkaasta hyökkäysvitjasta.

Chiellini kuitenkin kertoo, ettei ongelmanratkaisua pidä keskittää pelkästään Harry Kaneen, 27, tai Raheem Sterlingiin, 26, vaan nollapelin saamiseksi Italian pitää nollata myös Englannin keskikenttä sekä puolustus.

– Selvästi Kane ja Sterling ovat erityisiä verrattuna muihin hyökkääjiin, joita Englannilla on. Mutta he kaikki ovat huippupelaajia, sanoi italialaiskapteeni lehdistötilaisuudessa.

[readmore from=Englanti]

– Se saa minut melkein nauramaan, koska mielestäni Englannin vaihtopenkkikin olisi voinut päästä loppuotteluun ihan omillaan, koska heissä on muutamia mahtavia pelaajia.

– Yritämme rajoittaa heidän vahvuuksiaan niin paljon kuin mahdollista, mutta onneksi tämä ei ole yksilölaji, totesi Chiellini.

–Lopulta kyse on siitä, pystyykö Italia voittamaan Englannin.

Chiellini ei välttämättä ole väitteessään väärässä. Jack Grealish, 25, Phil Foden, 21, ja Jadon Sancho, 21, esimerkiksi olisivat solahtaneet suoraan melkein minkä tahansa muun EM-joukkueen avauskokoonpanoon.