Sosiaalisessa mediassa leviää video Evertonin harjoitusottelusta kenialaisseura Kariobangi Sharksia vastaan.

Ottelu on pelattu jo yli kaksi vuotta sitten, 7. heinäkuuta 2019, mutta se on noussut viraalihitiksi vasta viimeisen viikon aikana.

Kenian pääkaupunki Nairobissa pelattu ottelu päättyi varsinaisella peliajalla 1-1-tasapeliin, joten ottelun voittaja ratkaistiin rangaistuspotkukilpailulla.

Rangaistuspotkukilpailussa nähtiin jotain sellaista, mitä ei normaalisti olla totuttu näkemään. Kenialaispelaajat tuulettivat maalejaan hulvattomalla, ja varsin epäurheilijamaisella tavalla.

Kariobangi Sharksilta ensimmäisenä maalinteossa onnistunut Geoffrey Shiveka pilkkasi Everton-vahti Jonas Lössliä. Shiveka alkoi maalinsa jälkeen matkimaan tanskalaisvahtia, joka hyppäsi rangaistuspotkussa väärään kulmaan.

Seuraavana laukonut Sven Yidah onnistui Shivekan tavoin ohittamaan Lösslin ja tuuletti maaliaan sangen erikoisella tavalla. Yidah alkoi ensin pitämään takareittään, ikään kuin se olisi alkanut kramppaamaan. Sen jälkeen hän alkoi kävelemään hulvattomalla tavalla.

Neljäntenä laukonut George Abege teki Kariobangin kolmannen osuman rangaistuspotkukilpailussa ja juhli maaliaan golf-tuuletuksella.

Rangaistuspotkukilpailu päättyi kenialaisseuran voittoon, kun kaksi Evertonin rankkaria torjunut Brian Bwire täräytti viidentenä laukojana pallon voimalla keskelle ylös. Bwire jätti tuulettelut sikseen ja osoitti edes pientä kunnioitusta vastustajaa kohtaan.

Rangaistuspotkukilpailun näet kokonaisuudessaan alla olevalta videolta. Mikäli se ei näy, voit katsoa sen tästä.