Tottenham-leirissä on torstaina oltu tyytyväisiä alati kasvavaan todennäköisyyteen siitä, että maalivahti Pierluigi Gollini siirtyy seuraan Atalantasta. 26-vuotias italialainen ei ole tulossa saarille ensi kertaa; hänellä on takanaan jaksot niin Manchester Unitedin organisaatiossa kuin Aston Villassa.

Siinä, missä Spurs odottaa Gollinista kenties hiljalleen kypsyvää manttelinperijää Hugo Llorisille, on toinen seuran Atalantasta tavoittelema nimi vähän toista laatua. Puolustaja Cristian Romero valittiin Serie A:n viime kauden parhaaksi pakiksi, eikä liene epäselvää, että tämä saapuessaan marssisi suoraan lontoolaisten ykkösavaukseen.

Matkassa on vielä pieni, numeromuotoinen mutka. Muutama päivä sitten arvioitiin, että Romeron oikeudet omistava Juventus olisi valmis luopumaan pelaajasta 40-45 miljoonalla eurolla. Nyt Sky Italia uskoo seuran pelaajalle asettamassa hintalapussa lukevan 55 miljoonaa euroa. Il Corriere dello Sport heittää vielä viitosen päälle, arvioiden argentiinalaisen maksavan 60 miljoonaa euroa. Romero pelaa tällä hetkellä lainalla Atalantassa, ja sopimukseen kuuluu myös osto-optio.

Tottenham saattaa olla halukas sisällyttämään kauppaan toppari Davinson Sánchezin, jonka rahallisesta arvosta ei kuitenkaan ole laajempaa käsitystä – saati siitä, halutaanko kolumbialainen Italiaan.

60 miljoonankaan sijoitus huippupuolustajaan ei toki ole Spursin taholta mahdoton ajatus, mikäli muuan Englannin A-maajoukkuekapteeni myydään toisaalle.

Päivitetty 22.7.2021 klo 20.16: Romero pelaa Atalantassa lainalla Juventuksesta