Yksi Valioliigan alkavan kauden läpimurtopelaajista voi olla Leicesterin 22-vuotias sambialaiskärki Patson Daka, joka hankittiin seuraan aiemmin tänä kesänä.

Red Bull Salzburgissa vakuuttavassa tahdissa maaleja takonut Daka allekirjoitti viiden vuoden sopimuksen. Siirtosumma oli tiettävästi 22 miljoonaa puntaa.

Dakan ”löytänyt” ja tätä taannoin Sambiassa valmentanut Chris Kaunda kertoo BBC:n haastattelussa huomanneensa välittömästi, että kyseessä on erityinen pelaaja.

– Patson oli nopea, voimakas ja hyvä ilmassa. Hän osasi laukoa molemmilla jaloilla, vaikka hänen oikea jalkansa oli selvästi vahvempi. Hän oli selvästi vaarallisin kärkipelaaja, Kaunda toteaa.

– Patson on karismaattinen. Hänellä on johtajaominaisuuksia, ja hän tietää, kuinka asioita organisoidaan. Siksi valitsin hänet kapteeniksi alle 17-vuotiaiden maajoukkueeseen.

Kaunda sanoo suoraan, että hän odottaa Dakan nousevan suureksi tähdeksi jalkapallotaivaalle.

– Ja Leicester City on vain askel matkalla ylöspäin. Muistakaa minun sanani – isommat seurat aikovat hankkia hänet.

Leicester-ikoni Gary Lineker hehkutti Dakaa viikonloppuna Twitterissä. Hän julisti, että seura on jälleen kerran tehnyt loistohankinnan.

Leicester on vuosien saatossa haalinut kohtuuhinnoin riveihinsä Jamie Vardyn, N’Golo Kantén, Riyad Mahrezin ja Wilfred Ndidin kaltaisia huippunimiä.

Jos alla oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

Gary Lineker

@GaryLineker
Another transfer gem for the Foxes 🦊🤞🏻

Leicester City

@LCFC
A look at @PatsonDaka20's first goal in a Leicester City shirt 🇿🇲🦊