Leicester City on tehnyt 15 miljoonan punnan (noin 17,7 miljoonaa euroa) arvoisen avaustarjouksen Southamptonin keskuspuolustaja Jannik Vestergaardista, uutisoi The Athletic.

Southampton ei ole vielä hyväksynyt tarjousta, sillä sen uskotaan vaativan 29-vuotiaasta avaintopparistaan 18 miljoonaa puntaa.

Leicesterin rekrytointiryhmä ja manageri Brendan Rodgers ovat arvioineet vaihtoehtojaan Wesley Fofanan loukkaantumisen jälkeen. Ranskalaispuolustajan odotetaan olevan poissa tositoimista kuusi kuukautta, minkä lisäksi Jonny Evansilta jää alkukausi sivu suun.

Joukkueen ainoat terveet keskuspuolustajat uuden kauden alla ovat Daniel Amartey ja Caglar Söyüncü. Entinen kapteeni Wes Morgan jäi viime kauden jälkeen eläkkeelle.

[readmore from=Siirtouutiset]

Vaikka Leicesterille on tiettävästi tarjottu jopa kolmea eri keskuspuolustajaa Fofanan paikkaamiseksi, on Southamptonin Vestergaard noussut seuran selväksi ykköskohteeksi. Ketut ovat tarkkailleet Tanskan maajoukkuepelaajaa jo pidemmän aikaa.

Vestergaardin sopimus St Mary’s Stadiumilla umpeutuu kesällä 2022, eikä hän ole vielä allekirjoittanut uutta diiliä. West Ham, Wolverhampton, Tottenham ja kaksi seuraa Englannin ulkopuolelta ovat Athleticin mukaan myös Vestergaardin perässä.

Vestergaard pelasi viime kaudella 30 valioliigaottelua ja teki kolme maalia. Hän esiintyi edukseen myös kesän EM-kisoissa. Leicesterissä hän pääsisi pelaamaan maajoukkuetoverinsa Kasper Schmeichelin kanssa.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Leicester have been offered three different centre-backs after Fofana injury but Jannick Vestergaard is the main target and priority. No bid for Özan Kabak. 🔵 #LCFC

Talks ongoing between Leicester and Southampton to reach an agreement.