Valioliigan jättiläisistä Manchester United aloitti kautensa komeasti murskaamalla Leeds Unitedin 5–1 lauantaina iltapäivällä. Syömähampaista terävin oli totuttuun tapaan Bruno Fernandes, 26, joka löylytti Leedsiä kolmella maalilla. Paul Pogba, 28, säesti syöttämällä neljä osumaa.

The Athletic huomauttaa, että Fernandesin hattutemppu olisi jäänyt syntymättä ilman täksi kaudeksi omaksuttuja sääntömuutoksia.

Noin tunnin kohdalla nimittäin Victor Lindelöf pelasi Fernandesin läpiajoon. Tämä tälläsi pomppivan pallon verkkoon.

Fernandes oli kiihdyttänyt tilanteeseen Leeds-puolustaja Luke Aylingin viereltä.

Lue lisää: Kainalopaitsiot historiaan? Valioliiga ottaa käyttöön paksummat VAR-viivat

Mahdollisesta paitsiosta huolimatta ottelu jatkui ilman mainittavaa viivästystä. Tämä johtuu siitä, että avustavan videotuomarin (VAR) toteuttamissa tarkistuksissa käytetään kuluvalla kaudella aiempaa paksumpia viivoja. Näin pyritään karsimaan marginaalisia paitsioita, jollaiseksi Fernandesinkin maali olisi luokiteltu.

Uudistus hyödyttää hyökkääjiä ja antaa heille edun tyhjään tilaan iskettäessä. Kun hyökkääjän kohdalle vedetty viiva ja puolustajan viiva risteävät, tilanteen hyöty katsotaan hyökkäävälle pelaajalle.

Toisaalta Valioliiga on myös kehottanut päätuomareita ja videotuomaria puuttumaan pelin kulkuun aiempaa harvemmin, mikä taas voi asiayhteydestä riippuen hyödyttää joko puolustajia tai hyökkääjiä.