Manchester United on pudottanut joukkueen kulttipelaaja Jesse Lingardin, 28, myyntihinnan 20 miljoonaan puntaan, kertoo brittilehti Express.

Man Unitedia seitsemänvuotiaasta asti edustanut Lingard siirtyi tammikuussa lainalle West Hamiin ja pelasi seurassa vahvan kevätkauden. Monipuolinen englantilaispelaaja oli loppukauden aikana yksi Valioliigan parhaista pelaajista ja teki 16 otteluun hurjat tehot, 9+4.

Lingardin lainapesti oli kuitenkin vain kevätkauden mittainen, eikä siihen sisältynyt osto-optiota. Hän palasi kauden päätteeksi kasvattajaseuraansa taistelemaan peliajasta. Harjoituskaudella hän sai vastuuta ja onnistui kertaalleen myös maalinteossa, mutta kauden alla saatu koronavirustartunta piti miehen sivussa valioliigakauden avausottelusta Leedsiä vastaan.

Lingardille lienee luvassa jonkin verran vastuuta, kun hän on jälleen pelikuntoinen, mutta riittääkö hänelle enää tässä kohtaa uraa jämäminuutit? Kenties, mutta siirto West Hamiin, jossa hän nousi välittömästi fanien suosioon, ja säännöllisen peliajan saaminen saattaa kiehtoa enemmän.

West Ham on myös läpi kesän osoittanut kiinnostuksensa Lingardia kohtaan. Seura on toistaiseksi tehnyt hänestä yhden tarjouksen, jonka United kuitenkin hylkäsi. Uusi tarjous on vireillä, eikä hintapyynnin pudotuksen myötä kaupan toteutumisen suhteen pitäisi olla enää ongelmaa.

[readmore from=Manchester-United]

– Haluaisimme hänen siirtyvän seuraamme. Se on ollut avoin salaisuus. Hän oli loistava viime kaudella, West Hamin apuvalmentaja Stuart Pearce sanoi hiljattain.

Pallo on nyt Manchester Unitedilla, koska hänellä on sopimus heidän kanssaan. Mutta ehdottomasti haluaisimme hänet, siitä ei ole epäilystäkään.

Lingardin myyntihinnan pudotus selittynee sillä, että hänen sopimuksensa Man Unitedin kanssa päättyy ensi kesänä.