Tänään 17. elokuuta tulee kuluneeksi tasan 25 vuotta siitä, kun David Beckham teki ikimuistoisen maalin, joka nosti hänet koko maailman jalkapalloväen tietoisuuteen.

Manchester Unitedia edustanut Beckham laukoi pallon puolikentästä verkkoon 3–0-vierasvoitossa Wimbledonia vastaan. Mies osui palloon täydellisesti ja yllätti maalivahti Neil Sullivanin.

– Se muutti elämäni. Pallo tuntui olevan ilmassa tuntien ajan, ja kaikki meni hiljaiseksi. Sitten pallo meni sisään, ja siellä vain räjähti, Beckham on kertonut omaelämäkerrassaan.

Beckham on paljastanut, että joukkuekaverit kuittailivat hänelle ennen peliä Predator-nappulakenkiin kirjaillusta Charlie-tekstistä. Keskikenttäpelaaja oli tarvinnut pikaisesti uudet kengät, ja Adidas oli lähettänyt hänelle parin, joka oli valmistettu skottipelaaja Charlie Millerille.

[readmore from=David-Beckham]

– Muut pelaajat huomasivat sen saman tien.

Miller on muistellut tapausta Daily Recordin haastattelussa. Hän ja Paul Gascoigne olivat solmineet kenkäsopimuksen kauden 1996 alussa.

– Gazza sai omansa, mutta Adidaksen edustaja soitti ja sanoi David Beckhamin tarvitsevan parin heti. Minun kenkäni olivat ainoat, jotka sopivat hänelle. En voi kuitenkaan rehellisesti sanoa, että minun kenkäni auttoivat häntä tekemään sen maalin. Becks pystyi tekemään tuollaisia maaleja kumisaappaat jalassa!

Maalin jälkeen Beckham teki A-maajoukkuedebyyttinsä, voitti PFA:n Vuoden nuoren pelaajan palkinnon ja pääsi juhlimaan liigamestaruutta. Vähitellen hän nousi lajin supertähdeksi ja teki menestyksekkään uran.

Jos alla oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

Manchester United

@ManUtd
𝗜𝗰𝗼𝗻𝗶𝗰.

Becks scored 𝘁𝗵𝗮𝘁 goal v Wimbledon 25 years ago today ✨

#MUFC

Lähde: Manchester Unitedin verkkosivut