Arsenalin pelaajalegenda Paul Merson sanoo, että seuran tekninen johtaja Edu on hoitanut tehtävänsä siirtomarkkinoilla laiskasti.

Merson kyseenalaisti Sky Sportsin lähetyksessä osan Arsenalin viimeaikaisista siirroista. Hän ihmetteli esimerkiksi sitä, miksi seura hankki peräkkäisinä vuosina korkeapalkkaiset brasilialaiskonkarit David Luizin ja Willianin, mutta luopui tänä kesänä omasta kasvatistaan Joe Willockista.

Luiz, 34, jätti Arsenalin kahden kauden jälkeen ja on tällä hetkellä vapaa agentti. Willianilla, 33, on vielä kaksi vuotta sopimusta jäljellä Tykkimiehissä, mutta hän sai debyyttikaudellaan runsaasti kritiikkiä esityksistään. Willock, 21, taas myytiin onnistuneen lainapestin jälkeen Newcastleen vajaalla 30 miljoonalla eurolla.

[readmore from=Arsenal]

– Arsenalissa on huolestuttava tilanne. Heitä katsoessa ajattelee yhä, mihin suuntaan he ovat menossa. Edu tuli seuraan, ja hänen rekrytointinsa on ollut laiskaa, jos totta puhutaan. ”Okei, otetaan Willian ilmaiseksi, otetaan David Luiz halvalla”, kommentoi Merson.

Arsenal-legenda arveli, että manageri Mikel Artetaa ei oteta aina huomioon pelaajakauppoja tehdessä.

– Muistan vuosia sitten, kun managereita arvioitiin hankintojen perusteella. Välillä minusta tuntuu, että Arteta jätetään taka-alalle. En tiedä, kuinka paljon hänellä on sananvaltaa näissä asioissa.

– Miksi Joe Willock päästettiin menemään? En tarkoita, että hän olisi vastaus Arsenalin ongelmiin, mutta hän on oma kasvatti ja hänet myytiin 25 miljoonalla punnalla. Sellainen summa ei tuo muutosta Arsenaliin. Se ei ole sama asia kuin Harry Kanen tai Jack Grealishin myyminen 100 miljoonalla punnalla, millä voidaan uudelleenrakentaa joukkue.

– Mutta silti Arsenal on valmis maksamaan isoja summia Willianille. Mitä hyötyä siitä on tulevaisuudessa? Se on pikaratkaisu. Willock on ehdottomasti pelaaja tulevaisuutta ja tätä hetkeä varten, ja hän olisi voinut olla mukana suunnitelmassa. Minun kysymykseni Edulle on: Mikä se suunnitelma on?

Arsenal on tämän kesän siirtoikkunassa hankkinut Ben Whiten (23*) Brightonista, Albert Sambi Lokongan (21) Anderlechtista ja Nuno Tavaresin (21) Benficasta. Willockin myymisen lisäksi Tykkimiehet on lähettänyt lainalle Mattéo Guendouzin (22) ja William Saliban (20).

Tuoreiden lehtitietojen mukaan viime kevään lainalla Lontoossa pelannut Martin Ødegaard (22) on siirtymässä pysyvästi Real Madridista Arsenaliin. Lisäksi Arsenal tavoittelee vielä Aaron Ramsdalea (23) Sheffield Unitedista. (LUE LISÄÄ)

* = suluissa pelaajan ikä