Englannin entinen maajoukkuehyökkääjä Darren Bent on kehottanut Arsenalia vaihtamaan Mikel Artetan entiseen Chelsean manageriin Antonio Conteen.

Viisi vuotta Arsenalissa pelaajana viettänyt Arteta palasi Emiratesille päävalmentajan rooliin joulukuussa 2019 Unai Emeryn potkujen jälkeen.

Tykkimiehet tekivät aluksi vaikutuksen espanjalaisen alaisuudessa ja voittivat FA Cupin kauden 2019-20 päätteeksi. Viime kaudella punapaidat sijoittuivat kuitenkin vasta kahdeksanneksi ja putosivat Eurooppa-liigasta Emeryn luotsaamalle Villarrealille.

LUE MYÖS: Kausiennakko 2021-22 – Arsenal: Mikel Artetalta vaaditaan tulosta – viime kauden kärsimys saattoi olla siunaus valepuvussa

Arsenalin ongelmat jatkuivat uuden valioliigakauden avauspäivänä, kun Artetan joukkue hävisi 0–2-lukemin nousijaseura Brentfordille.

Bentin mukaan on ”vaikea” seurata Arsenalin alamäkeä, minkä takia seuran pitäisi erottaa Arteta, jos sille aukeaa mahdollisuus nimittää Conte uudeksi managerikseen.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Antonio Conte voitti viime kaudella Serie A:n mestaruuden Internazionalen kanssa. Kuva: Getty Images

Conte, 52, voitti Valioliigan ja FA Cupin mestaruuden Chelsean johdossa, jonka jälkeen hän johdatti Internazionalen Serie A:n voittoon. Italian maajoukkuetta ja Juventusta aiemmin valmentanut huippuluotsi on kuitenkin tällä hetkellä vapailla markkinoilla.

– Sitä on vaikea katsella, Bent sanoi talkSPORTille kysyttäessä Arsenalin tilanteesta.

– Esitys Brentfordia vastaan oli huono. Heitä kiusattiin siellä. Sitä ei ollut hyvä katsella ja minun kävi Ben Whitea sääliksi.

[readmore from=Arsenal]

– Jos seura haluaa palata takaisin hyviin aikoihin, erottaa se Mikel Artetan ja tuo sisään jonkun Antonio Conten kaltaisen managerin.

– Vaikka uusiin pelaajiin on käytetty paljon rahaa, on seura näyttänyt menevän vain taaksepäin. Conten kanssa tilanne olisi aivan toinen.

– Jos Conte on saatavilla, on hänet hankittava. Mutta tulisiko Conte? En tiedä. Jos heillä on aavistus siitä, että he voivat saada Conten, pitäisi heidän antaa Artetalle potkut.