Memphis Depay, 27, siirtyi PSV Eindhovenista Manchester Unitediin tiettävästi noin 29–36 miljoonalla eurolla vuonna 2015. Depayn aika Unitedissa jäi kuitenkin raskaaksi pettymykseksi, sillä vain puolentoista vuoden jälkeen hollantilainen siirtyi ranskalaisseura Lyoniin kymmenen miljoonaa euroa pienemmällä korvauksella.

– Olen miettinyt paljon, mikä siinä meni vikaan, sanoi Depay hiljan El Periodicolle.

– Ensimmäisellä kaudella minun täytyi sopeutua [uuteen ympäristöön], eikä se sujunut niin hyvin kuin PSV:ssä oli sujunut.

– Menetin hieman itseluottamustani ja menetin [manageri Louis van Gaalin] ja hänen valmennusryhmänsä luottamuksen.

– Se oli vaikeaa [aikaa] minulle. Toisella kaudella minusta tuntui, että olin kokeneempi, mutta he [seurajohtajat] vaihtoivat valmentajaa.

[readmore from=Memphis-Depay]

José Mourinho tuli, ja taistelin päästäkseni joukkueeseen, mutta en usko, että hän hetkeäkään edes arveli antavansa minulle mahdollisuuteni. Hän ei koskaan antanut minun näyttää, mihin pystyn. Ei koskaan.

Depay ei avannut yhtään valioliigaottelua Mourinhon ollessa ruorissa. Lehdistön täytyi keskittyä enemmän hänen vaatemakuunsa ja autokokoelmaansa.

– Kävin [Mourinhon] toimistolla, mutta ei sillä ollut mitään vaikutusta. Se oli hyvin vaikea ajanjakso. Minusta tuntui, että harjoittelin hyvin eivätkä [joukkuekaverinikaan] ymmärtäneet, miksi [istuin penkillä].

– [Paul] Pogba ja Zlatan [Ibrahimovic] sanoivat minulle: ”Miksi et ikinä pelaa?”

Siinä vaiheessa Depay ymmärsi, että hän joutuisi odottamaan liian pitkään vastuuta. Hän lähti peliajan perässä Lyoniin, jossa hänen markkina-arvonsa kääntyi uudestaan nousuun. Samalla hänestä kasvoi tähtipelaaja Hollannin maajoukkueessa. Täksi kaudeksi Depay siirtyi Barcelonaan. Ensiesiintymisessään hän syötti yhden maalin.