Englanti jatkoi torstai-iltana huimaa voittokulkuaan MM-karsinnoissa, kun se murskasi Unkarin Puskás Arénalla peräti maalein 4-0.

Hungary 0-4 England FT:

Shots: 4-12
Shots on target: 1-8
Possession: 35%-65%
Passing accuracy: 81%-88%

The Three Lions recover from Euro 2020 heartache in fashion.

Squawka Live

@Squawka_Live

⚽ Raheem Sterling
⚽ Harry Kane
⚽ Harry Maguire
⚽ Declan Rice

The Three Lions open up a five-point gap at the top of Group I.

Ottelun avausjaksosta ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Maalintekoyritykset kirjattiin jaksolta lukemin 1-4, laukaukset maalia kohti 0-0. Oli suorastaan ihme, että ensimmäisen nelivitosen jälkeen pysyi hereillä. Se kertokoon tilastojen lisäksi kaiken oleellisen…

Toisella puoliajalla kentällä nähtiin kuitenkin täysin eri Englanti. Gareth Southgate sai vartin tauon aikana joukkueen heräteltyä, eikä Unkarilla ollut jälkimmäisellä jaksolla enää mitään palaa ottelussa.

EM-kisoissa loistanut Raheem Sterling oli jälleen yksi Englannin sankareista. Laitahyökkääjä viimeisteli Englannin voittomaalin ja antoi vain hetkeä myöhemmin maalisyötön Harry Kanen 2-0-osumaan.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

16 - Raheem Sterling has now been directly involved in 16 goals in his last 11 qualifying matches for the EUROs/World Cup (10 goals, 6 assists). Talisman.

Englannin tehovartin, jonka aikana syntyi kolme maalia, kruunasi Harry Maguire, joka puski Luke Shaw’n antaman kulmapotkun sisään. Maali oli Maguirelle viides maajoukkueessa. Niistä neljä on syntynyt päällä.

4 - Harry Maguire has now scored five international goals for England, with four of them being netted via headers. Slab.

Ottelun päätösnumerot 4-0:aan laukoi Declan Rice, jonka nimeä harvemmin nähdään maalintekijätilastoissa. Hänestä tuli samalla ensimmäinen West Hamia edustava englantilaispelaaja 40 vuoteen, joka onnistuu arvokisojen karsintaottelussa maalinteossa.

1 - Declan Rice is the first West Ham player to score for England in a WC/EURO qualifier since Trevor Brooking in June 1981 (also v Hungary). Hammer.

Murskavoiton myötä Englanti on kerännyt neljästä karsintaottelusta täydet 12 pistettä ja johtaa lohkoa ylivoimaisesti. Lohkon kakkossijan jakavat Puola ja Unkari ovat kumpikin keränneet plakkariinsa seitsemän pistettä.

0-4 - Hungary's 0-4 loss to England was their heaviest ever home defeat in a World Cup qualifier. Silenced.