Entinen maalitykki Kevin Phillips yllättyi siitä, ettei Leeds hankkinut enempää vahvistusta puolustuksen vasempaan laitaan ja keskikentän keskustaan siirtoikkunan aikana.

Football Insiderin haastattelema Phillips sanoo Leedsin ottavan riskin siinä, ettei sillä ole pelipaikoille erikoistuneita varamiehiä Junior Firpolle ja Kalvin Phillipsille.

Firpo napattiin vasemmaksi laitapuolustajaksi Barcelonasta, mutta Ezgjan Alioski ja Barry Douglas jättivät Leedsin sopimusten umpeuduttua. Leif Davis puolestaan lähti Bournemouthiin lainalle.

[readmore from=Leeds]

– Minun mielestäni se on iso riski. Olen aina pitänyt siitä, että pelaajat pelaavat niillä paikoilla, joihin he ovat erikoistuneet – etenkin vasemmat laitapuolustajat. Se on mielestäni pelipaikka, johon pitää erikoistua, Kevin Phillips toteaa.

– Ezgjan Alioski oli täydellinen esimerkki. Hän onnistui siellä hyvin, mutta ajoittain näki, ettei hän ole luonnostaan vasen laitapuolustaja. Jotkut vastustajat ottavat sen puolen kohteekseen, koska he tietävät, ettei pelaaja tunne pelipaikkaa niin hyvin.

Phillips korostaa ymmärtävänsä, että joskus esimerkiksi topparit joutuvat pelaamaan keskikentän keskustassa.

– Mutta silloin ratkaistaan yksi ongelma ja luodaan toinen jonnekin muualle. Olen yllättynyt siitä, että he jättivät joukkueensa vajaaksi parilla osa-alueella.