Valioliigaseurat asettuivat elokuun lopulla poikkiteloin FIFA:a vastaan eivätkä päästäneet pelaajiaan maajoukkuekomennuksille koronan punaisen vyöhykkeen maihin.

Kiellon taustalla oli huoli siitä, ettei jalkapalloilijoille ole poikkeusjärjestelyjä karanteenien suhteen. Näin ollen punaisen vyöhykkeen maihin matkustaneita olisi odottanut kymmenen päivän karanteeni Britteinsaarille palatessaan.

Eniten tästä tempusta kärsi Brasilian maajoukkue, joka menetti yli puolet avauskokoonpanon pelaajista syyskuun MM-karsintaotteluista. Brasilian jalkapalloliitto ei tätä sulattanut ja vaati FIFA:a rankaisemaan pelaajia.

FIFA:n sääntökirjassa on pykälä, jonka mukaan pelaajalle voidaan asettaa viiden päivän pelikielto, mikäli häntä ei vapauteta maajoukkuetehtäviin. Näin ollen moni Valioliigan suurseura menettää tulevan viikonlopun otteluista avainpelaajiaan.

Liverpool kärsii rangaistuksesta eniten, sillä sen riveissä pelaa kolme Brasilian maajoukkuepelaajaa: Alisson, Roberto Firmino ja Fabinho. Man Cityltä sivussa tulee olemaan Ederson sekä Gabriel Jesus.

Manchester United ja Chelsea menettävät kumpikin vain yhden pelaajan, Fredin ja Thiago Silvan, mutta kielto astuu voimaan vasta 10. syyskuuta, joten viikonlopun valioliigaottelun lisäksi kyseiset pelaajat ovat sivussa myös joukkueidensa Mestarien liigan avauksesta.

Myös Leeds menettää yhden tärkeän pelaajan, kun Raphinhaa odottaa sama rangaistus. Evertonin tähtipelaaja Richarlison sen sijaan välttää rangaistuksen. Brasilian jalkapalloliitto ei vaatinut hänelle pelikieltoa, koska pelaaja osallistui kesällä vapaaehtoisesti olympiaturnaukseen.

Brasilian maajoukkuepelaajien pelikielto on voimassa 10.9.-14.9. Jos joku kyseisistä pelaajista nähdään tositoimissa kyseisen ajanjakson aikana, on hänen seurajoukkueelleen luvassa entistä suurempia rangaistuksia FIFA:lta.

Muokattu 11.9. kello 9:30: Brasilian jalkapalloliitto päätti lopulta luopua vaatimuksesta keskusteltuaan FIFA:n, FA:n ja Valioliigan kanssa. Aiheesta lisää voit lukea täältä.