Manchester Cityn tähtipelaajan Raheem Sterlingin entinen agentti Aidy Ward on rikkonut Englannin jalkapalloliitto FA:n sääntöjä tekemällä sopimuksia alaikäisten pelaajien kanssa, kertoo BBC.

FA:n sääntöjen mukaan agentti saa tarjota pelaajalle sopimusta vasta sen vuoden ensimmäisenä päivänä, kun pelaaja täyttää 16 vuotta.

BBC:n näkemät todisteet paljastavat, että Ward on soittanut Raheem Sterlingille videopuhelun ja pyytänyt Englannin maajoukkuepelaajaa puhumaan 15-vuotiaalle pelaajalle, kun pelaaja on ollut äitinsä ja Wardin kanssa syömässä.

Sterlingin asianajajat kommentoivat BBC:lle, että Sterling kokee Englannin maajoukkuepelaajana velvollisuudekseen puhua nuorille pelaajille, ja hän on tehnytkin niin pari kertaa Wardin pyynnöstä. Asianajajien mukaan Sterling ei kuitenkaan puhu nuorille pelaajille agenteista tai taloudellisista asioista, koska hän kunniottaa FA:n sääntöjä.

Ward on antanut Sterlingille pienen osuuden omistamastaan agentuurista, mutta hän ei toimi enää Sterlingin agenttina, sillä Englannin maajoukkuetähti vaihtoi edustajaa viime vuoden lopussa.

BBC on nähnyt useita sähköposteja ja viestejä, jotka näyttävät osoittavan, että Ward on yrittänyt rakentaa liiketoimintaansa tekemällä sopimuksia nuorten pelaajien kanssa. BBC on puhunut seitsemän alaikäisen pelaajan vanhemmille, jotka kaikki ovat sanoneet, että Wardin agentuuri on lähestynyt heitä ja tarjonnut palvelujaan heille.

Ward sanoi BBC:lle, että hän ei halua kommentoida aihetta kunnioittaakseen meneillään olevaa FA:n tutkintaa.