Crystal Palacen hyökkääjä Odsonne Édouard on viimein maksanut korvauksen ohikulkijalle, joka kuuroutui osittain ranskalaiskärjen ammuttua häntä kohti ilmakiväärillä.

Vuonna 2017 Toulousea edustaessaan Édouard, 23, tuomittiin aseella tehdystä väkivallasta, ja hän sai neljän kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Tämän vuoden huhtikuussa Édouard määrättiin maksamaan noin 23 500 euroa Francis Guiralille, joka menetti kuulon toisesta korvastaan ranskalaiskärjen teon takia. Guiral kuvaili tapahtunutta aikanaan seuraavasti:

– 11. helmikuuta 2017 olin kävelemässä rauhallisesti Buscan kaupunginosassa Toulousessa, kun auto pysähtyi. Kuljettaja avasi ikkunan, ja luulin, että hän halusi jotain tietoja.

– Työnsin pääni ikkunalle, ja sitten kuului pamaus. Romahdin maahan ja korvastani tuli verta. Hän katsoi minua sanomatta mitään ja liikkui sitten hiljaa pois.

Édouardin piti alunperin maksaa pienempi korvaus, mutta hän kieltäytyi pulittamasta. Hän ei suostunut maksamaan myöskään korotettua korvausta, joten Guiral toi asian julki.

Ranskalaiskärjen siirryttyä Palaceen Toulousen puheenjohtaja Damien Comolli puuttui peliin ja vakuutti henkilökohtaisesti Guiralille, että tämä saisi korvauksensa. Nyt Guiral on kertonut, että Édouard on viimein maksanut.

– Hän on leikkinyt kuollutta aloitettamme tämän prosessin. Odsonne ei tullut oikeuteen, eikä hän missään vaiheessa maksanut minulle summaa, jonka hän oli velkaa hoidostani, kommentoi Guiral Glasgow Timesin mukaan.

– En kuule enää mitään sillä korvalla ja olen menettänyt tasapainoni.

– Damien Comolli otti minuun yhteyttä, lupasi auttaa ja tarjosi tukeansa minulle. Hän pahoitteli, että olin tällaisessa tilanteessa sekä fyysisiä ja psykologisia seurauksia, jotka minun on kestettävä.

– Hän antoi minulle Crystal Palacen työntekijän sähköpostiosoitteen. Ja nyt tämä on viimein ohi.

Édouard siirtyi Crystal Palaceen tänä kesänä Celticistä 16,3 miljoonalla eurolla. Hän on pelannut uudessa seurassaan neljä ottelua ja onnistunut maalinteossa kahdesti.